Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nic mi tam nesedlo, vzpomínala Plíšková na zpackaný úvod osmifinále

Paříž – Cesta Karolíny Plíškové za postupem do čtvrtfinále French Open začala tak špatně, až fanoušci ztichli úžasem. Chyba následovala za chybou. Takhle hraje dvojka turnaje a aspirantka na nejvyšší příčku světového žebříčku? Nakonec ji ale po vydřené výhře vyprovodili z kurtu potleskem. Přímé přenosy z French Open vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: CHRISTIAN HARTMANN

Ztichlé ochozy v úvodu utkání s Veronicou Cepedeovou z Paraguaye komentovala pětadvacetiletá česká tenistka jasně. "Bylo to ospalé tím, že jsem hrála, jak jsem hrála. Toho jsem si byla vědoma, že lidi, chudáci, neměli čemu tleskat," uznala. 

Pomalý rozjezd mohla způsobit skutečnost, že předchozí zápas skončil skrečí a tenistky se musely nachystat na kurt rychleji. Dostaly dvacet minut na přípravu. "Šlo to rychle a já jsem zvyklá mít tak deset minut sama pro sebe, vzít si sluchátka... Ale teď byla rychlá rozcvička a nějak mi to nesedlo. Bylo trochu větrno, vítr se točil, byla jsem ztuhlá, trochu nervózní a nemohla jsem se do toho dostat. Ona hrála hroznou délku. Servis mě nepodržel. Do toho sluníčko z boku. Nic mi tam nesedlo," řekla.

Od druhého setu ale favoritka přidala na razanci úderů, vynutila si třetí sadu, v níž bojovností a přece jen pevnějšími nervy 97. hráčku žebříčku přetlačila a postoupila. I fanoušci nakonec měli čemu tleskat a v závěru tribunou oběhla mexická vlna. "Cítím velkou úlevu. Nechci říct, že jsem po prvním setu nevěřila výhře nebo že bych nehrála líp, ale bylo to daleko. Jsem šťastná, že jsem to vybojovala," prohlásila.

Cepedeová překvapila Plíškovou nejen nepříjemnou hrou, ale i tím, že při zápase měla žvýkačku, což je v tenisu nezvyklé. "Myslela jsem, že něco jí, když šla ze sedačky, ale nenapadlo by mě, že má žvýkačku. Já bych se bála, že bych se dusila. Občas když dobíháte míče, tak by se mohlo stát, že ji vdechnete," divila se vítězka.  

Potřetí za sebou postoupila na grandslamu do čtvrtfinále a definitivně tak ze sebe shodila nálepku elitní hráčky, která na turnajích velké čtyřky nedokáže prorazit. Sedmnáctkrát nepřešla 3. kolo a až loni to prolomila na US Open, kde došla do finále. "Konečně mi už nemůže nikdo nadávat jak dřív. Jak se mi předtím nedařilo a všichni mě proklínali, tak to mám teďka zpátky," řekla Plíšková.  

Po zápase si pochvalovala, že jí znovu letos na French Open k postupu pomohla bojovnost. Ve čtvrtfinále ale bude muset proti domácí Caroline Garciaové přidat i něco navíc z tenisového umu. "No tak to každopádně. To už není hráčka, co se jen tak porazí sama. Pokud budu takhle s prominutím nahazovat na kříž, tak to není hra, kterou ji porazím. Budu se muset zlepšit, ale věřím, že se soupeřkou vzroste můj výkon. Pomůže mi to, že budu hrát s lepší holkou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články