Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nezastavitelná Williamsová je ve finále, čeká ji Šarapovová

Istanbul – Serena Williamsová se zdá být v Istanbulu nezadržitelná. Američanka v semifinále Turnaje mistryň hladce porazila Agnieszku Radwaňskou 6:2 a 6:1 a na turnaji nejlepších osmi tenistek zatím neztratila ani set. V nedělním finále ji čeká Maria Šarapovová, která zdolala v boji o postup světovou jedničku Victorii Azarenkovou 6:4, 6:2.

Serena Williamsová
zdroj: Getty Images

Třetí nasazená Williamsová vstoupila do semifinále výborně a sebrala své soupeřce hned první podání. Následně sice nezvykle prohrála čistou hrou své vlastní a nechala světovou čtyřku vyrovnat na 2:2, jenže poté už o osm let mladší rivalce nepovolila získat ani hru.

Druhý set zvládla vítězka letošního Wimbledonu, US Open a olympijského turnaje ještě jasněji v poměru 6:1. Za hodinu a dvě minuty tak i ze čtvrtého vzájemného duelu s Radwaňskou odcházela jako vítězka.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Kubáska

Na Turnaji mistryň si Williamsová zahraje své páté finále, ta předchozí zvládla s padesátiprocentní úspěšností: v letech 2001 a 2009 zvítězila, v letech 2002 a 2004 prohrála.

Šarapovová přejela světovou jedničku

Úvod duelu Šarapovové s Azarenkovou připomněl první semifinále, Ruska však za stavu 2:2 získala klíčový brejkbol a výhodu si udržela až do konce. Ve druhé sadě se už dostala do vedení 4:0 a k brejkbolu, světová jednička ho odvrátila, přesto podlehla 2:6.

Vítězná Maria Šarapovová
zdroj: Isifa/EPA

Vítězka letošního French Open Šarapovová byla ve finále Turnaje mistryň dosud dvakrát. Před pěti lety nestačila na Belgičanku Justine Heninovou, jediný triumf si připsala v roce 2004 právě proti Williamsové. Tu však od té doby nezdolala a na vítězství ve vzájemném duelu čeká již osm let, respektive osm zápasů. Naposledy s Američankou prohrála ve finále olympijské dvouhry.

Hned po skončení nedělního finále v Istanbulu bude Šarapovová spěchat do Prahy, kde ji v pondělí v O2 areně čeká exhibice s Petrou Kvitovou. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články