Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nevydařený start. Šafářová i Kvitová úvodní singly na Turnaji mistryň prohrály

Singapur - Obě české účastnice v singlech na Turnaji mistryň na úvod neuspěly. Lucie Šafářová prohrála se Španělkou Gabriňe Muguruzaovou 3:6 a 6:7. podlehla Angelique Kerberové z Německa 2:6 a 6:7. Ve středu čeká české tenistky v Bílé skupině vzájemný duel.

"Myslím, že jsem nehrála špatně. Ona si víc věřila v důležitých míčích a v rozhodujících okamžicích do toho víc šla," řekla Šafářová. "I když jsem prohrála, tak to byl vyrovnaný zápas se světovou trojkou. Musím si z toho vzít to pozitivní."

V úvodním setu Šafářová nestíhala rány Muguruzaové, o které Polka Agnieszka Radwaňská řekla, že může být světovou jedničkou. "Vyznává hru, která si libuje v síle," uvedla v Singapuru pro změnu o své krajance bývalá jednička Arantxa Sánchezová-Vicariová. Při podání dvaadvacetileté Španělky se nehrálo a Šafářová si v první sadě dvakrát neudržela servis.

Ve spoře zaplněném hledišti duel sledovala světová dvojka Rumunka Simona Halepová a ve druhé sadě viděla zlepšení Šafářové. Česká debutantka na Masters se snažila hrát více přes bekhend soupeřky, aby se vyhnula smrtícímu forhendu a na úvod setu vzala finalistce Wimbledonu poprvé servis. O výhodu brejku ale přišla v šesté hře.

Za stavu 4:4 nevyužila Šafářová dvě šance vzít rodačce z Venezuely servis a sadu rozhodl tie-break. Ve zkrácené hře se znovu prosadila agresivita Muguruzaové. Šafářová dokázala snížit z 1:4 na 4:5, ale pak kapitulovala a při prvním mečbolu poslala po skoro dvou hodinách hry forhend do sítě.

"Druhý set byl skvělý z obou stran. Mohla jsem asi líp servírovat, v tom byl největší rozdíl. Ona v důležitých momentech dala výborný první servis, kdežto já hrála přes druhý a dala jí šanci mě zatlačit," řekla Šafářová.

Osmadvacetiletá Šafářová hraje na Turnaji mistryň poprvé rovněž čtyřhru. V neděli s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily Muguruzaovou a další Španělku Carlu Suárezovou, druhý zápas je čeká v úterý od 6:00 SEČ.

Kvitová se rozehrávala pomalu

V prvním setu vítězka Masters z roku 2011 Kvitová příliš chybovala. Až od začátku druhé sady diktovala tempo hry a vedla 4:2. O náskok přišla, přesto si mohla vynutit třetí sadu, jenomže dva setboly při podání Němky za stavu 6:5 nevyužila a ve zkrácené hře po chybách získala jen tři body.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

"První set jsem byla nemastná neslaná. Všechno mi přišlo strašně rychlý a byla jsem pomalá, jako kdybych nebyla ve své kůži," hodnotila Kvitová. "Ve druhém setu jsem začala hrát aktivněji a sem tam to tam padlo. To bylo docela dobrý, ale aktivní hra bohužel nevydržela celou dobu," doplnila světová pětka.

Středeční zápas Kvitové a Šafářové bude soubojem o naději. Vítězka si udrží šanci na postup do semifinále, pro poraženou turnaj prakticky skončí, i když malou naději mít ještě může. Kvitová půjde do souboje s pozitivní bilancí 7:0, naposledy vyhrála ve finále v New Havenu.

V úvodní čtyřhře pondělního programu zvítězila tchajwanská dvojice Chan Hao-Ching, Chan Yung-Jan nad francouzsko-slovinským párem Garciová, Srebotniková 6:4, 7:6 (7:5).

Výsledky Turnaje mistryň v Singapuru

Dvouhra: Bílá skupina: Muguruzaová (2-Šp.) - Šafářová (8-ČR) 6:3, 7:6 (7:4), Kerberová (6-Něm.) - Kvitová (4-ČR) 6:2, 7:6 (7:3).

Čtyřhra: Bílá skupina: Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (3-Tchaj-wan) - Garciaová, Srebotniková (5-Fr./Slovin.) 6:4, 7:6 (7:5). Červená skupina: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (6-USA) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články