Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neúčast v Riu? Vyplatilo se, jen mě to mrzí kvůli fanouškům, řekla Plíšková

Praha – Karolína Plíšková konečně prolomila šňůru nezdarů na velkých turnajích a raduje se z účasti ve finále US Open. K úspěchu jí pomohla i neúčast na Hrách v Riu. Na druhou stranu ji to ale mrzí kvůli českým fanouškům. Nejbližším cílem je Turnaj mistryň v Singapuru, ty vzdálenější jsou nasnadě: triumf na grandslamu a možná i post světové jedničky. Sebevědomí talentované čtyřiadvacetileté tenistce nechybí.

Karolína Plíšková (vlevo) a Kerberová s trofejemi po finále US Open
zdroj: USA Today Sports autor: Susan Mullane

"Od té doby, co jsme začali hrát tenis, celá naše rodina věřila, že bych mohla hrát jednou finále grandslamu a třeba i nějaký vyhrát. Nebyla chvilka, kdy bych si myslela, že na to nemám," prohlásila Plíšková ve Sportovních zprávách.

"Ale stalo se to trošku později, než to ode mě všichni čekali," podotkla. Plíšková se probojovala přes třetí kolo na jednom z turnajů velké čtyřky až na pětadvacátý pokus. "Teď jsem vyspěla na to, že takové výsledky můžu mít a finále grandslamů hrát," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková: Vynechaná olympiáda? Nebylo to žádné flákání

Plíšková vynechala olympijské hry v Riu, poté však vyhrála v Cinncinati a v New Yorku dokráčela až do finále. "Docela se to vyplatilo. Jedině mě to mrzí kvůli lidem, protože pro Čechy je olympiáda a Fed Cup asi nejvíc. Pro nás tenisty jsou priority jinde. Plán je náročný a nejde hrát všechno," řekla. "Rozhodnutí mělo možná vliv na určitou část mých fanoušků, ale jsem ráda, že jsem to snad vykompenzovala těmi dvěma turnaji," zdůraznila momentálně šestá hráčka světa.

Během olympijských her se Plíšková pilně připravovala, aby náročný program zvládla. Teď ji čeká asijská šňůra a možná i Turnaj mistryň. "Ve hře je Singapur. To je pro mě momentálně cíl. Doufám, že se tam dostanu, ale nesmím usnout na vavřínech," uvedla s pokorou.

Už pro příští sezonu se však nabízejí další mety – grandslamové tituly. O nich nepochybuje ani slavná Martina Navrátilová, která je pevně přesvědčená o tom, že Plíškovou titul jednou nemine a do finále se bude dostávat pravidelně. "Slyšela jsem to od hodně lidí, ale od ní je to možná nejcennější, protože ona vyhrála spoustu grandslamů a ví, jak se do těch finále dostat. Doufám, že ji nezklamu a ten grandslam vyhraju," prohlásila Plíšková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články