Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Neporazitelnost Del Potra ukončil Isner, ve finále ho vyzve Zverev

Veleúspěšné tažení Juana Martína del Potra ukončil v semifinále turnaje v Miami John Isner. Argentinský tenista našel přemožitele po 15 vítězných duelech za sebou. S americkým "ranařem" prohrál 1:6 a 6:7. Rodák z Greensboro se ve finále postaví Němci Alexanderu Zverevovi, jenž porazil Španěla Pabla Carreňa 7:6, 6:2.

John Isner se raduje z vítězství
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Dvaatřicetiletý Isner souboji dvoumetrových hráčů dominoval. Nastřílel 13 es, nepustil turnajovou pětku Del Potra ani k jednomu brejkbolu a zápas po hodině a půl zakončil krásným bekhendovým volejem.

Čtrnáctý nasazený Američan exceloval především v prvním setu, v němž nastřílel 19 vítězných úderů, zatímco Del Potro ani jediný.

Isner si zahraje finále turnaje série Masters počtvrté v kariéře a pokusí se získat první titul. Zároveň má jistotu, že v novém vydání žebříčku předstihne Jacka Socka a Sama Querreyho a stane se z trojky americkou jedničkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Isner zastavil Del Potra a ve finále změří síly se Zverevem

Dvacetiletý Zverev může vyhrát již třetí turnaj Masters. Loni triumfoval v Římě a Montrealu. Isnera porazil ve všech třech dosavadních zápasech, naposledy loni právě na Italian Open v semifinále.

Německý talent si zahraje finále poprvé od loňského srpna. V případě vítězství se posune ve světovém žebříčku na třetí místo a vyrovná tím své životní maximum. "Jsem spokojený s tím, jak teď hraju. Doufám, že to bude další skvělý zápas, a pak hurá na antuku," uvedl Zverev.

Do finále čtyřhry postoupil šestý nasazený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, jenž v semifinále zdolal 4:6, 6:3, 11:9 belgicko-nizozemskou dvojici Elise Mertensová, Demi Schuursová.

Češky jsou letos ve finále podruhé a budou bojovat o první společný titul na okruhu. Pro obě by triumf na velkém turnaji v Miami byl nejcennějším deblovou trofejí kariéry, tak jako se to před dvěma týdny v Indian Wells povedlo Barboře Strýcové.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - semifinále: Isner (14-USA) - Del Potro (5-Arg.) 6:1, 7:6 (7:2), A. Zverev (4-Něm.) - Carreňo (16-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2.

Ženy:

Čtyřhra - semifinále: Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Mertensová, Schuursová (Belg./Niz.) 4:6, 6:3, 11:9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články