Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nemocná Williamsová? Stejně musím být připravena na 100 %, hlásí Šafářová

Paříž – Před sobotním finále French Open se k ní dostala zpráva, že Serena Williamsová se potýká s chřipkou. Lucii Šafářovou však tato informace nechala klidnou. "Slyšela jsem o tom, ale u ní člověk nikdy neví. Musím být připravena, že bude stoprocentní," prozradila česká tenistka s tím, že se před životním zápasem cítí výborně.

Lucie Šafářová na French Open
zdroj: ČTK/AP/ autor: David Vincent

Přitom Šafářová v pátek absolvovala semifinále čtyřhry, v kterém strávila na kurtu dvě hodiny a deset minut v parném horku. "Musím zaklepat, že je vše v pořádku," uvedla.

Necelých 24 hodin před životním zápasem se myšlenkami na finále netrápila. Užívala si postup do boje o titul i ve čtyřhře. Napětí se prý dostaví až před sobotní třetí hodinou, než vstoupí na dvorec Philippa Chatriera. "Očekávám, že tam budou emoce z toho, že to je finále a že je to o grandslamový titul. Nemám ale co ztratit, budu hrát proti nejlepší hráčce světa a půjdu si to tam užít," řekla.

Devatenáctinásobná grandslamová šampionka Williamsová soupeřky nejen drtí svými údery, ale i mate chováním. "Hraje často psychologickou hru a sama je psychicky silná. Už to vypadá, že ji člověk má a ona najednou zahraje úplně neuvěřitelné údery. Je třeba být za každého stavu připravená," řekla Šafářová.

Má zkušenosti z předešlých zápasů s Williamsovou, které ve všech osmi duelech na okruhu WTA podlehla. "Třeba jsem zažila zápas, že jsem při losu zvolala příjem a ona řekla: Opravdu? To je úžasný. Tak trošku si s člověkem pohrává," řekla světová třináctka. "Je hodně emotivní a kolikrát vypadá, že nemůže, ale stejně hraje. Musím si jet to svoje," řekla.

Podobné jako s chováním je to u Williamsové rovněž při hře. Nemá nejlepší pohyb, ale když už na míč dosáhne, je nepříjemná. "Přiletí to rychleji i z pozic, co už ostatní holky nevrátí, protože na to nemají sílu. Ona je schopna z toho zahrát vítězný míč. Je to znát, že když je na tom dobře, je to s ní těžké," řekla Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafářovou v pařížském finále podpoří i její rodiče

Klíčem k úspěchu bude Williamsovou rozběhat. Při razanci úderů dvojnásobné vítězky French Open to ale nebude snadné. "Budu do toho muset jít i za cenu chyb, i když ne zase úplně bezhlavě," uvažovala Šafářová. "Uvidíme, jak na tom bude. Jak jí to tam bude padat. Bude důležité dobře servírovat."

Z Ameriky už přiletěla do Paříže sestra Šafářové. Večer před finálem dorazí také rodiče či sestřenice. V hledišti se brněnské rodačce sejde početný fanklub. "Budu tady mít třicet lidí," prozradila tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články