Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Německo nasadí proti Češkám i hvězdy. V nominaci je Görgesová i Kerberová

V nejsilnější možné sestavě půjdou do semifinálového duelu Fed Cupu proti českému výběru Němky. V sestavě nechybí Julia Görgesová či bývalá světová jednička Angelique Kerberová. Kapitán Jens Gerlach do týmu nominoval ještě Tatjanu Mariaovou a deblovou specialistku Annu-Lenu Grönefeldovou. Zápas se uskuteční ve Stuttgartu v hale na antuce 21. a 22. dubna.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kamran Jebreili

Devětadvacetiletá Görgesová, jíž momentálně patří v žebříčku WTA jedenácté místo, bude německou jedničkou. Dvojnásobná grandslamová šampionka Kerberová figuruje ve světovém pořadí hned za ní. Ani jedna z nich nebyla pro úvodní kolo k dispozici, rozhodující postupový bod proti Bělorusku vybojovaly Mariaová s Grönefeldovou ve čtyřhře.

Gerlach očekává ve Stuttgartu velice vyrovnaný duel. "Tým Petra Pály získal v posledních sedmi letech pětkrát titul. Česko je jedním z nejtěžších soupeřů, na které můžete ve Fed Cupu narazit," ocenil kapitán sílu českých tenistek. "Přesto jsem přesvědčen, že máme takovou kvalitu, abychom se do finále dostali," dodal.

Německo může do finále postoupit poosmé v historii a poprvé od roku 2014. Tehdy duel o titul prohrálo právě s Češkami, které v Praze zvítězily 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články