Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Největší zápas mojí kariéry, raduje se Kristýna Plíšková po vyřazení Stosurové

Melbourne - Kristýna Plíšková se postarala o překvapení prvního dne Australian Open. Česká tenistka, která postoupila z kvalifikace, si ve večerním duelu na zaplněném centrkurtu Roda Lavera i s bolavou nohou poradila s pětadvacátou nasazenou Samanthou Stosurovou z Austrálie 6:4 a 7:6 za hodinu a tři čtvrtě.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Levou rukou hrající Kristýna Plíšková, dvojče světové dvanáctky Karolíny Plíškové, nasázela v utkání 31 vítězných míčů a zápas ukončila při třetím mečbolu desátým esem. "Jsem nadšená a nevím, co říct. Je to největší zápas mé kariéry," řekla na kurtu 114. hráčka žebříčku WTA a svěřenkyně trenéra Iva Mináře.

Zápas s jednatřicetiletou bývalou vítězkou US Open Stosurovou mohla Plíšková ve druhé sadě ukončit už za stavu 5:4, ale při podání na vítězství tíhu okamžiku nezvládla. Udělala dvě dvojchyby a o game přišla. "Zradil mě servis," konstatovala.

Za stavu 5:6 se dostala do další nepříjemné situace, ale oba setboly Australanky přímými body z podání odvrátila. Ve zkrácené hře už Plíšková vedla 6:4, ale první mečbol nevyužila, protože zahrála bojácně, a při druhém trefila Stosurová tvrdý servis. Až při třetím poslala zkušeně servis s leváckou rotací ven z kurtu.

Výhra i s bolavým zraněním

"Od druhého gamu mě trápilo zranění. Jsem ráda, že jsem vydržela do konce a vyhrála ve dvou setech, ve třetím by to asi bylo horší a horší," řekla Plíšková pro iDNES a Radiožurnál v Melbourne a dodala: "Dost to bolí. V úterý si asi dám volno, abych ve středu byla co nejvíc připravená. Ráda bych tu udělala ještě pár kol."

Druhé kolo si Kristýna Plíšková zahraje v Melbourne podruhé v kariéře, před třemi lety to dokázala při první účasti v hlavní soutěži. Vyrovnat své grandslamové maximum z loňského Wimbledonu a postoupit do třetího kola se pokusí ve středu, kdy bude hrát s finalistkou ze Sydney Monikou Puigovou z Portorika.

Plíškové se nyní hraje lépe i proto, že na radu manažera i trenéra má novou raketu. "Z té staré to tolik neletělo. Hodně jsem se s ní nadřela. Ta nová je rychlejší, sedí mi, nedám na ni dopustit," pochvaluje si a doufá, že se brzy usadí v elitní stovce. "Mám potenciál být o hodně výš. Záleží na hlavě. Podobné zápasy mě můžou nakopnout."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články