Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejlepší loňskou tenistkou je Serena Williamsová

Key Biscayne - Americká tenistka Serena Williamsová byla organizací WTA vyhlášena nejlepší tenistkou za rok 2009. Světová jednička si zároveň ze slavnostního ceremoniálu odnesla cenu pro nejlepší pár ve čtyřhrách, kterou získala spolu se svou sestrou Venus. Osmadvacetiletá Williamsová v minulé sezoně triumfovala na Australian Open a ve Wimbledonu, na US Open byla v semifinále a na French Open ve čtvrtfinále. Vedení soutěže ji tak potřetí v kariéře vyhlásilo hráčkou roku, když obhájila vítězství z roku 2008. Ocenění si odnesla také v roce 2002.

"Jsem opravdu nadšená. Získat hned dvě ceny najednou je skvělé. Zvláště když jsem vůbec nečekala, že bychom mohly s Venus vyhrát cenu za nejlepší pár čtyřher," řekla agentuře AP Williamsová, která spolu se sestrou zvítězila na Australian Open, Wimbledonu a US Open, a v anketě tak ukončila dvouleté panování dvojice Cara Blacková, Liezel Huberová.

Vítězka US Open Belgičanka Kim Clijstersová si již podruhé v kariéře odnesla cenu za nejlepší návrat roku a dokonce již posedmé cenu Karen Krantzkeové za nejlepší chování na kurtu.

Nejlepším nováčkem roku se stala Američanka Melanie Oudinová, nejlepším zlepšením se pak podle WTA prezentovala Belgičanka Yanina Wickmayerová. Nejpopulárnější hráčkou byla na základě internetového hlasování fanoušků vyhlášena Ruska Jelena Dementěvová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články