Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nejdelší touha britského sportu naplněna. Může za to "Sir" Andy Murray

Londýn - Wimbledonský triumf Andyho Murrayho zaplnil titulní strany britských novin. Deníky s nadšením oslavují svěřence Ivana Lendla, prvního domácího vítěze mužské dvouhry od roku 1936, kdy uspěl Fred Perry. "Konečně," okomentoval letité tenisové čekání Daily Telegraph. A už se rozjíždějí spekulace, kdy se Murray stane rytířem a bude moci hrdě nosit titul Sir.

Andy Murray těsně po vítězství na Wimbledonu
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Murray v nedělním finále porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče 6:4, 7:5, 6:4, ale jednoznačný výsledek podle komentátorů zdaleka neodpovídal bitvě, která se na dvorci odehrávala. "Murray naplnil životní úsilí a vyhrál nezapomenutelné finále, nervy drásající drama, naplněné omračujícím tenisem a většími dějovými zvraty než v thrillerech Alfreda Hitchcocka," napsal Independent.

Deníkům vévodí velké fotografie Murrayho pózujícího se zlatou trofejí, mnohé vyšly se speciální wimbledonskou přílohou. The Times nazvaly šestadvacetiletého skotského šampiona "mužem historie", který ukončil "nejdelší touhu britského sportu". Daily Mail ho rovnou oslovil šlechtickým titulem Sir.

A nebyl jediným. Tomáš Berdych, který skončil ve čtvrtfinále na Djokovičově raketě, glosoval vítězství na Twitteru: "Skvělá práce, Sire Andy Murray." Přidal se také americký Murrayho jmenovec Roddick: "Mám dojem, že Andy Murray si bude muset změnit své uživatelské jméno na Sir Andy Murray."

Daily Mail se odkazuje na zdroj blízký premiéru Davidu Cameronovi, podle kterého jeho vláda podá podobnou žádost, jako tomu bylo v případě Bradleyho Wigginse. Ten obdržel titul poté, co v loňském roce vyhrál Tour de France. Je třeba dodat, že sama královna Alžběta II. osobně poslala Murraymu blahopřání k jeho výjimečnému triumfu.

Zdroj
ČTK, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články