Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nechci očkování. Nevím, jestli bych při takové povinnosti hrál, přiznal Djokovič

V současnosti vakcína proti koronaviru neexistuje. Až se ale objeví, je pravděpodobné, že například pro profesionální tenisty bude povinná. To se ale nelíbí světové jedničce Novaku Djokovičovi. Hvězdný Srb, který má 17 grandslamových titulů a letos neprohrál jediný zápas, očkování odmítá a přiznal, že by vážně zvažoval účast na turnajích.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

"Osobně jsem proti očkování a nechtěl bych, aby mě k tomu někdo nutil, abych mohl cestovat," řekl Djokovič. "Ale pokud to bude povinné? Budu se muset rozhodnout. Mám na to svůj názor, a zda ho někdy přehodnotím, to nevím," přiznal.

Tenisová sezona se zastavila kvůli pandemii nemoci COVID-19 v polovině března a hrát se znovu nezačne minimálně do poloviny července. Tenis sice není kontaktní sport, ale právě cestování na turnaje po celém světě pro hráče i jejich realizační týmy představuje největší riziko.

I proto bývalá světová jednička Francouzka Amélie Mauresmová nedávno řekla, že tenisté by neměli znovu začít hrát dříve, než budou proti koronaviru očkováni.

"Hypoteticky, pokud sezona znovu začne v červenci, srpnu nebo v září, byť to není zrovna pravděpodobné, pochopím, že očkování budou vyžadovat, až nám skončí přísná karanténa. Žádná vakcína ale není," připomněl Djokovič. A podle lékařských odborníků nebude dříve než za rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články