Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Navzdory zranění a mečbolu vyhrála. Plíšková slaví v Linci titul

Linec (Rakousko) – Byla ve finále v Linci míček od porážky a měla potíže se zraněním, Karolína Plíšková však kritickou situaci zvládla a na halovém turnaji získala svůj třetí titul v kariéře a druhý v letošní sezoně. Sedmá nasazená česká hráčka Italku Camilu Giorgiovou porazila 6:7, 6:3 a 7:6 za dvě hodiny a dvaadvacet minut.

Ilustrační foto

Dvaadvacetiletá Plíšková hrála letos už páté finále dvouhry a v Linci uspěla jako nedávno v Soulu. V Pattayi, Norimberku a Hongkongu duel o titul ztratila.

V utkání se stejně starou Giorgiovou šla Plíšková první do brejku, ale za stavu 5:4 nedokázala úvodní sadu dokončit a prohrála ji ve zkrácené hře. Ve druhém setu Češka využila chyby soupeřky, rychle vedla 4:0 a vynutila si třetí sadu.

Za stavu 0:1 v rozhodujícím dějství si Plíšková nechala na kurtu zavázat levý stehenní sval a dostala prášek proti bolesti. "Na začátku druhého setu jsem dostala křeč a pak mě to stále ještě pobolívalo," uvedla.

Kvůli zranění je ohrožen její start v Moskvě, což pro ni má být poslední turnaj v sezoně. "Natáhla jsem si sval, takže nevím, jestli budu připravená na turnaj v Moskvě. Hrála bych nejspíš už v úterý. Dnes musíme jet do Prahy, zítra mám let, bude to těžké. Zajdu za fyzioterapeuty, zkusím to, ale uvidíme," řekla Plíšková na pozápasové tiskové konferenci.

Česká hráčka po ošetření riskovala, ziskem pěti her v řadě vedla 5:1 a měla titul na dosah. Giorgiová ale zpřesnila hru a využila horšího pohybu soupeřky. Plíšková nedokázala jejímu tlaku čelit a prohrávala 5:6. "Nevím, co se stalo. Camile se podařilo několik velmi dobrých úderů a já musela bojovat o každý míč," řekla Plíšková.

Při svém podání pak svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka čelila mečbolu, ale Giorgiová trefila síť. V následující zkrácené hře Plíšková dobře podávala, riskovala při returnech a vybojovala si dva mečboly. Díky chybě Italky proměnila hned ten první. "Je úžasné, že se mi podařilo vyhrát z mečbolu. Jsem ráda, že tady byl i můj přítel, aby mě podpořil," uvedla Plíšková, jejímž partnerem je bývalý elitní rakouský plavec chorvatského původu Dinko Jukic.

Plíšková je druhou českou vítězkou v Linci z uplynulých čtyř ročníků. V roce 2011 turnaj ovládla Petra Kvitová.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Karolína Plíšková (7-ČR) - Giorgiová (It.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále: Olaruová, Tatišviliová (Rum./USA) - Becková, Garciaová (Něm./Fr.) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články