Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Navrátilová trénovat Kvitovou nebude. Chci mužského kouče, řekla světová devítka

Praha – Spolupráce mezi Petrou Kvitovou a Martinou Navrátilovou se neuskuteční. Světová devítka sice stále nemá vyhlédnutou náhradu za Davida Kotyzu, s nímž se rozešla před týdnem, ale v jednom má jasnou. Její nový kouč by měl být muž, nejlépe z České republiky.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Aaron Favila

S Kotyzou se Kvitová rozešla po sedmileté spolupráci, což oznámila minulé úterý. Od té doby si zjišťuje možnosti, ale pokrok zatím neudělala. "Jméno vám neřeknu, protože žádné nevím. Nebudu lhát," řekla pětadvacetiletá tenistka.

Trenéra si hledá sama i za pomoci svého manažera a nejraději by českého kouče. "Ale pokud to nedopadne, tak bych hledala v zahraničí," řekla Kvitová.

Základna pro výběr prý není široká. "Někdo, kdo by mi vyhovoval, jak lidsky, tak tenisově, moc není. Jsem trochu atypická, protože jsem hodně citlivá a vnímám toho člověka povahově, takže tím se výběr zužuje," řekla. Jasno má v jedné věci, tou je pohlaví budoucího trenéra. "Chtěla bych muže," řekla jasně.

Spekulacím o jménu možného trenéra se směje. Jednu z nich vyvrátila: O bývalé světové jedničce Navrátilové neuvažuje. "Není to jedna z variant," řekla.

Termín, dokdy chce nového trenéra najít, si nedala. "Ne. Až to bude, tak to bude," pronesla hráčka z Fulneku. Proto je možné, že zůstane nějaký čas bez kouče. "Je to také varianta. Nevylučuju ji," kývla dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články