Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Navrátilová: Finále u Kvitové rozhodne podání

Londýn - Wimbledonské finále mezi Petrou Kvitovou a Marií Šarapovovou je otevřenou záležitostí, ve které bude záležet především na podání. Prohlásila to bývalá wimbledonská šampionka Martina Navrátilová. Podle ní se může jednadvacetiletá Kvitová favorizované ruské tenistce bez problémů rovnat. "Je to tak otevřené. V zásadě se to nakonec redukuje na to, kdo bude mít lepší podání," uvedla Navrátilová. Podle ní to tak bylo i v druhém semifinále mezi Šarapovovou a Němkou Sabine Lisickou. "Maria si dostatečně držela podání."

Podle Navrátilové má Ruska zřejmě vůbec nejlepší return mezi současnými tenistkami. "Jakmile je míč ve hře, má Šarapovová výhodu," řekla. Platilo to prý v zápase s Lisickou a bude to platit i proti Kvitové. "I když ta výhoda nebude tak velká. (Kvitová) hraje údery s takovou silou," uvedla.

Česká hráčka se prý bývalé světové jedničce a vítězce londýnského grandslamu z roku 2004 může dobře rovnat. "Její výhodou bude podání levou rukou. Pár jich dnes vystřihla, bylo to krásné," uvedla pětapadesátiletá Navrátilová, která vyhrála ve dvouhře Wimbledon devětkrát. 

Podle ní bude také Kvitová lépe returnovat než Lisická. Zdůraznila, že Němka nedokázala využít problémů, které měla Šarapovová s podáním. "Myslím, že Petra bude lépe returnovat a snáz si udrží podání. Nemá tak tvrdý servis jako Sabine, ale častěji jí vychází první podání," řekla. Ocenila také, že Kvitová chodí relativně často na síť. "Zahrála hodně hezkých forhendových volejů a také kraťasů," uvedla.



S Kvitovou mluvila jen párkrát. "Je roztomilá. Nepotkala jsem hodně hráček, které by mi řekly 'Jsi moje hrdinka'. To je hezké. Myslím, že je moc mladá na to, aby mě viděla hrát. Muselo mi být už přes 30," řekla Navrátilová se smíchem. Česká tenistka podle ní jede na veliké vlně. "Je v první desítce a pořád se zlepšuje," řekla. Kvitová prý potvrzuje její názor, že příští generace hráček budou tenistky hrající na celém kurtu. "Nepohybuje se jen na čáře, ale také ráda chodí kupředu. To je podle mě další krok," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Janem Jarochem z Deníku Sport
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články