Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Navrátil před Argentinou: Jsme favorité a chceme do finále

Praha – Bez Radka Štěpánka, ale za to s dobrou náladou se sešli čeští tenisté před semifinále Davisova poháru proti Argentině, které se příští týden bude hrát v pražské O2 aréně. Obhájci titulu v čele s Tomášem Berdychem si na soupeře, kterého před rokem porazili, věří a doufají, že si opět zahrají o salátovou mísu.

Kapitán Jaroslav Navrátil v hotelu Intercontinental v poledne přivítal Berdycha, Lukáš Rosola, Jiřího Veselého a Jana Hájka. Radek Štěpánek přiletí později, protože hraje s Indem Leanderem Paesem na US Open v New Yorku finále čtyřhry. "Určitě jsme favority, protože hrajeme doma, zvolili jsme si povrch a poprvé v roce jsme kompletní," těšilo Navrátila před prvním odpoledním tréninkem, že může počítat do utkání s Berdychem i se Štěpánkem.

Berdych totiž letos hrál jen v prvním kole a Štěpánek, který se začátkem roku podrobil operaci krční páteře, až ve čtvrtfinále, ale stejně nemohl hrát naplno. "Je super, že se sejdeme všichni a hrajeme doma, protože by vůči fanouškům bylo nefér, aby nemohli vidět hrát obhájce doma. Věřím, že tenhle zápas všechny přiláká a atmosféra zase bude skvělá, naším cílem jsou tři body," řekl Berdych

Hala ještě není zcela vyprodaná, ale kapitán i hráči věří, že se tak stane. "A fanoušci nás poženou. Chceme zkusit Davis Cup obhájit, i když semifinále je dobrý výsledek, ale hezčí by bylo to znovu dotáhnout do finále," uvedl Berdych.

Před rokem tenisté porazili Argentinu ve stejné fázi soutěže. Tenkrát jeli do Buenos Aires v roli outsiderů, ale překvapili postupem. "Teď nechceme, aby se situace opakovala v obráceném gardu. Musíme do toho jít poctivě," řekl Berdych.

Češi jsou favority i proto, že v sestavě Argentiny chybějí šestý hráč světa Juan Martín del Potro a zkušený daviscupový reprezentant David Nalbandian. Už od soboty v Praze trénují pod vedením kapitána Martina Jaiteho tenisté Juan Mónaco, Carlos Berlocq, Horacio Zeballos, Leonardo Mayer a Federic Delbonis. "Soupeř nám trošičku umožnil lepší pozici, protože nepřijel Del Potro, ale jednoduché to nebude. Pořád přivezli ambiciózní tým. Argentinci letos hráli výborně na antuce a určitě je nelze podceňovat," konstatoval kapitán Navrátil.

Po nepříliš dobré části sezony se k týmu připojil Rosol, který získal důležité body v Astaně ve čtvrtfinále v Kazachstánu. Česká trojka měla v poslední době i zdravotní problémy. "Nechal jsem si udělat krevní testy a dopadlo to dobře. Už trénuju naplno a chci týmu maximálně pomoci. Věřím, že se finále podaří," řekl Rosol.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští tenisté se sešli před Davis Cupem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články