Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Navrátil i Pála zůstávají kapitány českých tenisových týmů

Praha - Kapitáni českých tenisových týmů se podle očekávání pro letošní rok nemění. Daviscupový výběr po loňském postupu do finále opět povede Jaroslav Navrátil, Petr Pála bude mít nadále na starost ženy ve Fed Cupu. Oba ve funkcích potvrdil výkonný výbor tenisového svazu na návrh prezidenta Iva Kaderky. "Český tenis má za sebou nejúspěšnější rok historie, pokud jde o účinkování v kolektivních soutěžích. Finále v Davis Cupu je víc, než si mnozí dokázali před rokem byť jen pomyslet, a k finále děvčat ve Fed Cupu scházel míček," uvedl Kaderka.

Dosavadní realizační týmy dostanou šanci u tenisových výběrů pokračovat i v roce 2010. "Měly by mít možnost navázat na loňské úspěchy, vyrovnat se jim a v lepším případě je i překonat," dodal Kaderka.

Česko se pod Navrátilem dostalo do finále Davis Cupu

Navrátil je kapitánem daviscupové reprezentace od podzimu 2006, kdy nahradil Cyrila Suka. Jeho bilance na lavičce činí šest výher a tři prohry, ale především dovedl Česko po 29 letech do finále. Loni tenisté porazili Francii, Argentinu a Chorvatsko a ztroskotali až v prosincovém boji o salátovou mísu na španělských hráčích. K prvnímu kolu letos Češi pocestují do Belgie, kde budou hrát od 5. do 7. března.


Pála zůstane u tenistek třetím rokem. Bývalý deblový specialista převzal tým v roce 2008 po Aleši Kodatovi. "Vážím si potvrzení ve funkci," vzkázal Pála z Austrálie. První kolo nového ročníku čeká tenistky již za necelý měsíc. Opět v Brně na výstavišti se střetnou 6. a 7. února s Němkami.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články