Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Návrat Clijstersové skončil prohrou ve čtvrtfinále

Cincinnati - Bývalá první tenistka světa Kim Clijstersová skončila při svém návratu na kurty ve čtvrtfinále. Na turnaji v Cincinnati nestačila na aktuální světovou jedničku Dinaru Safinovou z Ruska, které podlehla po setech 2:6 a 5:7. Šestadvacetiletá Belgičanka se k tenisu vrátila po dvouleté pauze a narození dcery Jady. V Cincinnati přesto vyhrála tři zápasy, v třetím kole vyřadila šestou nasazenou Světlanu Kuzněcovovou.

S turnajem se už také rozloučily obě sestry Williamsovy. Starší Venus vyřadila ve formě hrající Italka Flavia Pennettaová 7:6, 6:4 a o pár hodin později skončila i Serena, kterou na stejném kurtu pokořila rakouská matka Sybille Bammerová 7:5, 6:4.

Venus ve svém utkání udělala 38 nevynucených chyb i před zraky Sereny, která část zápasu sledovala. "Říkala jsem si, že já takhle hrát nebudu," uvedla Serena. Měla pravda, její výkon byl ještě horší, protože ve svém utkání se dopustila 44 chyb. "Nehrála jsem nikdy hůře, strašný zápas," řekla Serena po utkání. S Bammerovou prohrála i druhý vzájemný duel v kariéře.

Světová devětadvacítka Bammerová se stejně jako třeba na červencovém turnaji v Praze na Štvanici, který vyhrála, prezentovala trpělivou hrou od základní čáry. "Držela jsem míč ve výměnách a nechala ji hrát," řekla matka dcery Tiny. Serena se s každou další výměnou zhoršovala. "Doufám, že takovýhle den několik dalších let nezažiju," řekla Američanka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články