Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nastoupí v pátek Štěpánek, nebo Rosol? Kapitán Navrátil má téměř jasno

Praha – První dojmy kapitána Jaroslava Navrátila jsou po včerejším úvodním tréninku českého daviscupového týmu v O2 areně dobré. Při rozhodování, koho nasadit v pátek proti španělské jedničce Davidu Ferrerovi, se český kapitán kloní spíše k Radku Štěpánkovi, který dorazil do Prahy včera večer. Lukáš Rosol je sice po vítězství na challengeru v Bratislavě v dobré formě, Navrátil si ale myslí, že Štěpánek se před sobotní čtyřhrou bude chtít rozehrát.

Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Štěpánkovi se třísetové zápasy letos příliš nedařily. Na grandslamech vypadl hned třikrát v prvním kole. To však nemusí být rozhodující. "Pro Štěpánka je důležité se v pátečním utkání rozehrát pro debl. Myslím si, že bude chtít. Na tomto povrchu bude mít šanci s Ferrerem odehrát velmi dobrý zápas," odhadl Navrátil a naznačil svou volbu.

Tenisté budou hrát finále na stejném povrchu, na kterém před týdnem slavily tenistky triumf ve Fed Cupu. "Povrch, který jsme si přáli, je ještě rychlejší, než měla děvčata ve Fed Cupu a myslím si, že bude ještě rychlejší, protože každý den probíhá trénink," řekl Navrátil, podle kterého jsou Španělé na rychlém povrchu nejzranitelnější.

I kvůli povrchu uvažuje český kapitán stále o možnosti, že místo nahlášené dvojky Nicolase Almagra bude v pátek na kurtu stát prozatimní náhradník Feliciano López, který má s Berdychem příznivou bilanci 4:3. "Vidím to tak, že povrch je přizpůsoben spíše Felicianu Lópezovi," je přesvědčen Navrátil. Na druhou stranu však vnímá i to, že Lópezovi se letos tolik nedařilo a Almagro byl letos pevnou součástí španělského týmu. "Pořád musíme brát, že Almagro je dvanáctým hráčem světa. Na turnajích byl jednoznačně lepším hráčem. Ale finále je úplně odlišná soutěž," řekl Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupové ozvěny: Rozhovor s Jaroslavem Navrátilem

Almagro i López strávili včera na kurtu téměř tři hodiny. "Povrch je dobrý, je trochu rychlý, ale není špatný. Uvidíme, co se s tím do pátku stane. Když kurt zůstane stejný, budeme mít dost času si na něj zvyknout," uvedl Almagro. "Tohle finále je pro nás důležité. Museli jsme tvrdě bojovat, abychom se sem dostali. Víme, že to bude těžké, ale jsme na to připraveni," dodal.

Jediný triumf v Davis Cupu slavili českoslovenští tenisté v roce 1980. Češi by na tento úspěch rádi navázali, kapitán Navrátil si uvědomuje, že pro tým v tomto složení je to jedna z posledních šancí, jak na salátovou mísu dosáhnout. "Doufám, že ta šance bude využita," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články