Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

V Ostravě padají favoritky. Plíškovou vyřadila 144. hráčka žebříčku, končí i Ostapenková

Vyřazení v 1. kole turnaje WTA v Ostravě musejí skousnout i Karolína Plíšková a Jelena Ostapenková. Nasazená osmička z Lotyšska prohrála s Aljaksandrou Sasnovičovou za 74 minut dvakrát 2:6. Světová devatenáctka a nejvýš na žebříčku postavená Češka Plíšková podlehla nečekaně 0:6 a 6:7 americké hráčce z kvalifikace Alycii Parksové, které patří v žebříčku 144. místo. Naopak pětka turnaje Darja Kasatkinová postoupila, když porazila loňskou vítězku US Open Emmu Raducanuovou 7:5, 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Ostravě vypadla v prvním kole

"Bohužel to byl z mé strany špatný zápas. Možná jeden z nejhorších letos. Nemohla jsem se vůbec dostat do rytmu. Soupeřka střílela, výborně servírovala a nebylo se kde chytit. Ani odzadu jsem se necítila dobře," řekla Plíšková na tiskové konferenci. "Dlouho jsem nehrála před českým publikem a necítila jsem se úplně dobře. Bohužel to takhle dopadlo," doplnila.

Čtvrtfinalistka letošního US Open Plíšková se stala první českou tenistkou, která v Ostravě vypadla. Do druhého kola se probojovaly Petra Kvitová a Tereza Martincová. Barbora Krejčíková a Karolína Muchová vstoupí do turnaje ve středu.

Třicetiletá Plíšková neuspěla ve slezské metropoli ani na druhý pokus. Předloni vypadla po volném losu ve druhém kole, minulý rok na tvrdém povrchu v Ostravar aréně nestartovala kvůli zraněnému zápěstí a nyní strávila v turnaji necelou hodinu a půl.

Plíšková prohrála počtvrté v sezoně s hráčkou mimo první stovku světového žebříčku. Parksová si naopak poprvé přehrála tenistku z Top 20. Ve druhém kole vyzve nasazenou čtyřku Řekyni Marii Sakkariovou.

Rodačce z Loun se úvod zápasu vůbec nevydařil. Jednadvacetiletá Američanka, která v kvalifikaci vyřadila Němku Annu-Lennu Friedsamovou a Rusku Oksanu Selechmetěvovou, jí nedovolila ani jednu hru a Plíšková dostala po sedmadvaceti minutách hry "kanára".

Ve druhém setu získala Češka ve třetí hře brejk. Od stavu 3:1 ale prohrála čtyři hry za sebou a Parksová podávala na vítězství. Plíšková sice dokázala duel vyrovnat a vynutit si zkrácenou hru, v ní ale uhrála jen tři míčky. Utkání zakončila osmou dvojchybou.

"Ve druhém setu se dalo ještě něco dělat. Vedla jsem 3:1, mohla jsem si udržet servis a vyhrát. Ona navíc začala kazit a já se do toho dostávala. Bohužel mi to ale trvalo set a dát soupeřce set náskok, je moc," dodala Plíšková.

Pětadvacetiletá Ostapenková prohrála na okruhu WTA potřetí za sebou. Minulý týden vypadla také v 1. kole v Tallinnu. Sasnovičová zdolala o tři roky mladší soupeřku na pátý pokus.

Postoupila také Američanka Caty McNallyová, která přehrála Rusku Annu Blinkovovou 6:1, 6:2. V osmifinále narazí na Karolínu Muchovou, nebo Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Jedenáctá hráčka světa Kasatkinová sehrála první zápas od srpnového vyřazení v 1. kole US Open. Soupeřce sebrala čtyřikrát servis a první vzájemné střetnutí vyhrála za hodinu a 32 minut.

Tenisový turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Sasnovičová (Běl.) - Ostapenková (8-Lot.) 6:2, 6:2, McNallyová (USA) - Blinkovová (Rus.) 6:1, 6:2, Parksová (USA) - Karolína Plíšková(ČR) 6:0, 7:6 (7:3),

Bencicová (6-Švýc.) - Bouchardová (Kan.) 6:7 (7:9), 6:1, 6:4.

Čtyřhra – 1. kolo: Haddadová Maiaová, Danilinová (2-Braz./Kaz.) - Voráčová, Wang Si-jü (ČR/Čína) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články