Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nasazená jednička Lehečka skončil ve čtvrtfinále, naopak Macháč jde v Prostějově dál

Jiří Lehečka skončil na tenisovém Czech Open v Prostějově už ve čtvrtfinále. Nasazená jednička prohrála se Slovákem Lukášem Kleinem, který je v žebříčku o 92 míst níže. Turnajové šestce Lehečka podlehl 3:6 a 4:6. To Tomáš Macháč zvítězil nad Argentincem Romanem Burruchagou 2:0 na sety a postoupil do nejlepší čtyřky turnaje.

"Spokojený být nemůžu, výsledek hovoří za všechno. Cítil jsem se dobře. Bohužel, soupeř byl ve hře od základní čáry lepší. Vůbec jsem si nepomohl servisem na rozdíl od něj. A potom už to bylo jednoznačné," řekl Lehečka.

V druhém setu prohrával už 0:4 a 0:40, ale pak ještě sadu zdramatizoval. "Přestal jsem hrát všechno, co umím. Začal jsem hrát opak toho, co se snažím hrát. Na tomhle kurtu je to asi to, co se tu má hrát. Přestal jsem se snažit hrát první servis, jenom jsem to držel od základní čáry a snažil se trochu měnit rytmus. Díky tomu jsem pak měl ještě šanci. Bohužel, on si to zahrál dobře," uvedl 41. hráč světa, který na Roland Garros vypadl v druhém kole.

Klein porazil Lehečku v Prostějově už předloni v úvodu soutěže. Nyní na tuto výhru navázal a vylepšil vzájemnou bilanci na 4:2.

V semifinále bude jeho soupeřem další domácí tenista Dalibor Svrčina, s kterým loni ve stejné fázi prohrál ve dvou setech. Dvacetiletý Svrčina v českém duelu zdolal o tři roky mladšího Jakuba Menšíka 7:6, 6:1.

Mezi nejlepší čtyři postoupil na domácím turnaji i Tomáš Macháč. Pátý nasazený tenista porazil Romana Andrese Burruchagu 7:5, 6:2 a o účast ve finále se utká s dalším Argentincem Franciscem Comesanou.

Výsledky čtvrtfinále tenisového challengeru v Prostějově:

Klein (6-SR) – Lehečka (1) 6:3, 6:4, SvrčinaMenšík 7:6 (7:2), 6:1, Comesana (Arg.) – Kuzmanov (Bul.) 6:4, 6:4, Macháč (5-ČR) – Burruchaga (Arg.) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články