Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Náročný program Kvitové: Asie, Turnaj mistryň, exhibice a finále Fed Cupu

Praha - S vyladěným podáním a zlepšeným returnem vtrhne tenistka Petra Kvitová do nabitého závěru sezony. V pátek odletí na východ na turnaje do Tokia a Pekingu, v ohrožení je ale obhajoba jejího titulu v Linci a pak přijde vrcholný finiš - Turnaj mistryň a v Praze exhibice s Mariou Šarapovovou i finále Fed Cupu.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Loni Kvitové konec roku vyšel skvěle, v Linci a Istanbulu na Turnaji mistryň nenašla přemožitelku a dovedla tenistky k triumfu ve Fed Cupu. "Loni to dopadlo výborně a nezlobila bych se, kdyby se to takhle zopakovalo, ale bude to hrozně těžký," řekla dvaadvacetiletá Kvitová.

V minulé sezoně Kvitová neprohrála v hale ani zápas a všechny důležité akce - Turnaj mistryň i fedcupové finále 3. a 4. listopadu - se uskuteční pod střechou. "Těším se do haly, tu mám ráda. Vždycky se mi v halách daří, tak doufám, že to bude podobný a povede se mi nějaký podobný výsledek jako loni," přála si Kvitová.

Po vyřazení v osmifinále letošního US Open odjela Kvitová domů, nabírala kondici a hlavně hrála s raketou. S koučem Davidem Kotyzou se zaměřili na servis a return. "Jsem s tím spokojená, v tréninku to jde docela dobře a uvidíme, jak to půjde v zápase. Byla jsem zdravá a mohla jsem dělat vše, co David chtěl," řekla tenistka.

V rámci odpočinku, který měla hned po návratu z New Yorku, navštívila po delší době rodiče ve Fulneku a doma v Prostějově se sešla s kamarádkou.

Petra Kvitová je před vrcholem sezony pozitivně naladěná
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Program Kvitové v závěru roku má jednu neznámou. Po akcích v Asii by chtěla obhajovat titul v Linci, ale její start není jistý. Vedle české světové pětky je přihlášena na turnaj nejnižší kategorie WTA s dotací 220 tisíc dolarů i světová jednička Viktoria Azarenková. "A to je problém. Jelikož jsme dvě hráčky z desítky, tak by turnaj měl navýšit dvojnásobně odměny, což neudělá," popsala Kvitová komplikaci. Hrát může v Linci jenom jedna z nich a nejspíše by nemohla nastoupit Kvitová. K dohodě asi nedojde. "Ona se se mnou asi domlouvat nebude," řekla Kvitová.

Zopakuje triumf na Turnaji mistryň?

Chybět by ale neměla od 23. října na Turnaji mistryň. Sice ještě není mezi osmičkou kvalifikovaných, ale účast má prakticky jistou. Pokud by si v Istanbulu zopakovala finále, pak by z turecké metropole spěchala do té české, protože v Praze má 29. října exhibici se Šarapovovou. "To by byl super dvojboj, budu se snažit," usmála se.

Exhibici pár dnů před Fed Cupem nebere Kvitová jako zátěž, ale naopak jako příjemnou akci. "S Marií si to spíš užijeme, budeme se snažit o nějakou srandu, ale vůbec nevím co. S někým to proberu a uvidíme," řekla Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Náročný program Kvitové

Loni byla Kvitová hlavní postavou výhry tenistek ve Fed Cupu. "Pamatuji si ten pocit s trofejí, ten byl prostě úžasný," řekla Kvitová a hleděla při tom na stříbrný pohár, který stál před ní na stole. Nyní mají tenistky šanci uspět podruhé, k tomu musí ve finále porazit v Praze Srbsko. "Zopakovat to a doma, to by bylo ještě krásnější."

Zatímco loni nechala Kvitová na finále všem hráčkám vyrobit náušnice, letos plánuje vylepšení svého nápadu. "Bude to takový komplet, náramek a všechno, prostě to bude dokonalejší. Hrajeme finále doma, tak to musí být dokonalý," řekla.

Pokud by se Kvitové konec sezony vyvedl v loňském duchu, jednotlivé fáze tohoto roku by si mezi sebe rozdělily čtyři hráčky. První část patřila Azarenkové z Běloruska, druhá Šarapovové a celé léto ovládla Američanka Serena Williamsová, vítězka Wimbledonu, olympijských her i US Open. "Co Serena dokázala, to je obdivuhodné," uznala Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články