Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nalbandianův krvavý kopanec šetří policie

Londýn/Praha - Přišel o dva body do žebříčku ATP a tím pádem nebude nasazený ve Wimbledonu. Nedostal odměnu 1,1 milionu korun za účast ve finále turnaje v Londýně a teď ještě argentinského Davida Nalbandiana šetří policie. To vše kvůli sekundovému zkratu, při kterém tenista nakopl reklamní panel u místa postranního rozhodčího Andrewa McDougalla a způsobil mu tím krvavý šrám na holeni.

Nalbandian nakopl rozhodčího
zdroj: ISIFA

Nalbandian byl za přečin okamžitě diskvalifikován a byla mu udělena pokuta ve výši 6 400 liber (zhruba 200 tisíc korun), v pondělí však Scotland Yard potvrdil oficiální vyšetřování celého případu.

Celý incident začal výborný return Marina Čiliče, kterým prorazil Argentincův servis. Nalbandian vyhrál první set v tie-breaku, v tom druhém ztrácel po inkriminovaném momentu 3:4. "Byla to chyba. Omlouvám se, nechtěl jsem to udělat, jenže člověk se při tenisu občas tak naštve, že tyto momenty není schopný kontrolovat," litoval tenista.

Nalbandiana se zastaly i další tenisové osobnosti. "Nechtěl kopnout čárového rozhodčího. Byla to nehoda," uvedl na tenistovu obhajobu Fernando Verdasco. Smířlivý byl i ředitel turnaje v Queensu, který pouze dodal: "Chyby se stávají."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články