Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Náhradnice Plíšková na Turnaji šampionek podlehla Pennettaové

Sofia - Karolína Plíšková nestačila na Turnaji šampionek na Italku Flavii Pennettaovou, když prohrála 1:6 a 3:6. Na akci pro letošní vítězky turnajů WTA, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, zastoupila česká náhradnice v posledním utkání ve skupině zraněnou Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Ta prohrála oba své předchozí zápasy na turnaji a Plíšková tak byla bez šance na postup.

Ilustrační foto

Pennettaová díky vítězství nad Plíškovou postoupila do semifinále a v sobotu se v něm utká se Španělkou Carlou Suárezovou. Další španělská tenistka Garbine Muguruzaová nastoupí proti Andree Petkovicové z Německa. Slovenskou tenistku Dominiku Cibulkovou, která ve skupině rovněž vyhrála dva zápasy, připravil o postup až horší poměr gamů.

Dvaadvacetiletá Plíšková byla v Sofii první náhradnicí. Letos získala tituly v Linci a Soulu a vyhoupla se na 24. místo světového žebříčku. Po Turnaji šampionek se připojí k českému týmu, připravujícímu se na domácí finále Fed Cupu proti Němkám v Praze. S Pennettaovou prohrála první set hladce 1:6, v druhém ztratila podání jen jednou, ale právě brejk na 5:3 zápas rozhodl.

Makarovová v Sofii dvakrát prohrála a ve čtvrtek večer oznámila, že další vystoupení jí nedovolí bolavá záda. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články