Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nadalův útok na post jedničky pokračuje. V Římě je ve čtvrtfinále

Útok Rafaela Nadala na návrat na post světové jedničky na turnaji v Římě pokračuje. Španělský tenista, jenž se do čela pořadí ATP před Rogera Federera vrátí, pokud v italské metropoli získá osmý titul, vyřadil ve třetím kole Denise Shapovalova 6:4, 6:1.

Rafael Nadal
zdroj: REUTERS autor: Max Rossi

Nadal, jenž naposledy v Římě slavil trofej v roce 2013, oplatil devatenáctiletému kanadskému mladíkovi loňskou porážku z Montrealu, která mu tehdy posun do čela žebříčku překazila. Tentokrát roli favorita potvrdil a v duelu dvou leváků nenabídl přemožiteli Tomáše Berdycha z 1. kola jedinou šanci k brejku.

O postup do semifinále se Nadal utká s domácím Fabiem Fogninim. Ital, který ve 2. kole překvapivě vyřadil vítěze předchozího turnaje v Madridu Dominica Thiema z Rakouska, v osmifinále zdolal Němce Petera Gojowczyka.

V ženském pavouku bojuje o udržení tenisového trůnu Simona Halepová. Nasazená jednička prošla do čtvrtfinále bez boje poté, co z turnaje kvůli zranění žeber odstoupila Američanka Madison Keysová. V čele pořadí WTA se rumunská tenistka udrží v případě, že v Římě dojde dál než její pronásledovatelka Caroline Wozniacká z Dánska.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič se probojoval v Římě do čtvrtfinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články