Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nadalovu vítěznou sérii ukončil v Londýně krajan López

Londýn - Vítězná série staronové světové jedničky Rafaela Nadala se zastavila na 24 duelech. Španělský tenista podlehl ve čtvrtfinále turnaje v londýnském Queen's Clubu 6:7 a 4:6 krajanovi Felicianu Lópezovi. Čtyřiadvacetiletý Nadal tak po triumfech v Monte Carlu, Římě, Madridu a pařížském Roland Garros našel prvního přemožitele od začátku dubna, kdy ho v semifinále v Miami porazil Andy Roddick. Sedminásobný grandslamový vítěz už měl v Londýně problémy ve třetím kole s Denisem Istominem, jehož udolal až ve třech setech.

V souboji leváků nenašel Nadal zbraň na Lópezův útočný styl a připsal si první porážku se španělským hráčem po více než dvou letech. Naposledy v roce 2008 v Římě podlehl Juanu Carlosi Ferrerovi.

Před dvěma lety Nadal v Queen's Clubu vyhrál a následně ovládl i Wimbledon, loni ani jeden svůj titul na trávě neobhajoval kvůli problémům s koleny.

Triumf z loňska už nezopakuje trápící se Andy Murray, jenž prohrál dohrávku třetího kola s Mardym Fishem. Domácí naděje, která ještě nemá letos na kontě vyhraný turnaj a hrál pouze ve finále na Australian Open z úvodu sezony, podlehla Američanovi 4:6, 6:1 a 6:7. Po vypadnutí Nadala už na turnaji nepokračuje ani jeden z šesti nejvýše nasazených.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články