Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nadala zastavilo v Miami zranění kolene

Miami (USA) - Španělský tenista Rafael Nadal kvůli zraněnému koleni nenastoupil do semifinále turnaje v Miami. Prvním finalistou se tak bez boje stal Brit Andy Murray, jehož soupeře určí zápas mezi Srbem Novakem Djokovičem a Argentincem Juanem Mónakem.

Rafael Nadal
zdroj: AP

"Je mi líto mých fanoušků, tady v Miami i po celém světě. Dnes se ale necítím schopný nastoupit kvůli svému koleni," napsal Nadal na svém profilu na Twitteru.

Druhého hráče světového žebříčku prý trápilo koleno už od turnaje v Indian Wells, kde před dvěma týdny prohrál v semifinále s Rogerem Federerem. "Zkouším ze sebe vydat to nejlepší, s bolestí i bez. Ale když vidím, že prostě nemůžu, tak nemůžu," uvedl Nadal, který se kolenům snažil ulevit i tím, že v únoru nehrál žádný turnaj. "Vůbec z toho nemám radost. Je mi líto, že musím odejít před pro mě krásným zápasem - semifinále s Andym," zalitoval Nadal. Novináře však ujistil, že by mu zranění nemělo zabránit zahájit 16. dubna antukovou část roku v Monte Carlu.

Nadal měl s kolenem potíže už ve čtvrtfinále s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, při němž si přivolal na kurt lékaře. V Miami už třikrát skončil jako poražený finalista. Murrayho porazil ve 13 z 18 zápasů, ale všech pět porážek dosud přišlo na tvrdém povrchu, který je i v Miami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články