Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nadala už z tenisového trůnu do konce sezony nikdo nesesadí

Rafael Nadal zakončí počtvrté v kariéře rok jako světová jednička. Rozhodla o tom jeho výhra ve druhém kole turnaje v Paříži, v němž porazil Korejce Čong Hjona 7:5, 6:3. Švýcar Roger Federer, jenž se z pařížského podniku Masters odhlásil, už ho na závěrečném Turnaji mistrů nemůže z druhého místa předstihnout.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Ju Huanzong

Jednatřicetiletý rodák z Mallorcy, jenž letos získal grandslamové tituly na French Open a US Open, uzavřel sezonu na prvním místě žebříčku i v letech 2008, 2010 a naposledy 2013. Od té doby patřil světový trůn Novaku Djokovičovi a Andymu Murraymu.

"Byl to úžasný rok. Před rokem se mi ani nesnilo o tom, že bych mohl být zase jedničkou na konci sezony. Hodně to pro mne znamená. Ale sezona ještě neskončila," prohlásil po utkání na kurtu Nadal, jenž v roce 2016 musel opakovaně pauzírovat kvůli problémům s koleny a zápěstím. Letošní rok proto začal až na devátém místě žebříčku. Na tenisovém trůnu Nadal přezimuje jako nejstarší hráč a první třicátník od zavedení světového žebříčku v roce 1973.

Je nám líto, video expirovalo.
Počtvrté v kariéře zakončí Nadal sezonu jako světová jednička

Do druhého kola turnaje v Paříži prošel také nizozemský tenista Robin Haase, který se tentokrát vytáhl na nasazenou čtyřku, Němce Alexandra Zvereva. Haase skvěle podával, vyhrál 77 procent svých podání. Zverev, kterého v listopadu čeká premiérový start na Turnaji mistrů v Londýně, vyhrál první set 3:6. Pak už ale kraloval třicetiletý Nizozemec, který další dvě sady získal vždy poměrem 6:2. Zverev tak třetí titul z turnaje Masters v této sezoně už nepřidá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články