Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Nadala po rekordní výhře čeká ve čtvrtfinále loňský finálový sok Ferrer

Paříž - Rafael Nadal to s útokem na devátý triumf na Roland Garros myslí vážně, i když ta nejtěžší utkání teprve přijdou. Osminásobný šampion pařížského grandslamu v osmifinále porazil Srba Dušana Lajoviče hladce 6:1, 6:2, 6:1 a získal tím 32. úspěšný zápas v řadě. Jeho dalším soupeřem bude krajan David Ferrer, kterého zdolal v loňském finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal vyřadil na French Open Lajoviče

Lajovič při své premiéře v hlavní soutěži French Open neztratil v předchozích třech utkáních ani set, ale proti světové jedničce byl bez šance. Nadalovi podlehl 83. hráč žebříčku po jasném průběhu zápasu za hodinu a 33 minut.

"Odehrál výborný turnaj," pochválil španělský favorit třiadvacetiletého soupeře. "Hrát poprvé na tomhle dvorci pro něj nebylo jednoduché, ten kurt (Philippa Chatriera) je hodně velký. Se svojí hrou jsem byl spokojený. Dařilo se mi kontrolovat výměny od základní čáry, to je pro mě hlavní."

Nadal překonal o jedno utkání vlastní rekordní vítěznou sérii na Roland Garros. V roce 2009 v osmifinále ukončil jeho neporazitelnost v Paříži po 31 zápasech Švéd Robin Söderling. Nikdo jiný sedmadvacetiletého Španěla na turnaji nikdy nezdolal.

Ve středu se o to bude snažit Ferrer, který má sice s třináctinásobným grandslamovým šampionem velmi nepříznivou bilanci 6:21, ale letos v dubnu ho poprvé po deseti letech dokázat porazit na antuce ve čtvrtfinále v Monaku.

"Na zápas s Davidem se těším, bude to těžké. Půjde do zápasu s velkým sebevědomím," uvedl Nadal. "V Monte Carlu to bylo na dva vítězné, tady je to grandslam a hraje se na tři vítězné, takže to bude jiný zápas. Vím, jak na něj hrát, a musím podat výborný výkon, abych měl šanci. Jinak to nepůjde." Pátý nasazený Ferrer postoupil do čtvrtfinále po čtyřsetové výhře nad Kevinem Andersonem z JAR.

O největší favority přišla čtyřhra mužů, neboť obhájci titulu a nasazené jedničky Bob a Mike Bryanové podlehli Španělům Marcelu Granollersovi a Marku Lópezovi. Američané podlehli 4:6, 2:6 a třetí triumf na Roland Garros po letech 2003 a 2013 nepřidají. Držitelé 15 grandslamových titulů budou chybět na turnajích velké čtyřky ve finále potřetí v řadě.

Výsledky:

Dvouhra - 4. kolo: Nadal (1-Šp.) - Lajovič (Srb.) 6:1, 6:2, 6:1, Ferrer (5-Šp.) - Anderson (19-JAR) 6:3, 6:3, 6:7 (5:7), 6:1, Murray (7-Brit.) - Verdasco (24-Šp.) 6:4, 7:5, 7:6 (7:3), Monfils (23-Fr.) - García-López (Šp.) 6:0, 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články