Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal zahájil útok na tenisový trůn suverénní demolicí Čoriče

Montreal - Způsobem hodným šampiona vstoupil Rafael Nadal do turnaje v kanadském Montrealu. Španělský tenista porazil 6:2, 6:1 Bornu Čoriče z Chorvatska a přiblížil se návratu do čela žebříčku ATP po více než třech letech. K dosažení cíle stačí jediné - vyhrát následující dva zápasy. 

Rafael Nadal se raduje z vítězství
zdroj: USA Today Sports autor: Jean-Yves Ahern

"Když jsem s ním hrál naposledy, tak jsem prohrál. Z tohoto důvodu to nebyl lehký vstup," uvedl jednatřicetiletý Nadal. "V úvodu jsem zahrál pár skvělých míčů. Začal jsem dobře a celkově jsem odehrál velmi dobré utkání," dodal patnáctinásobný grandslamový vítěz.

V osmifinále se rodák z Manacoru utká s domácím Denisem Shapovalovem, dalším talentovaným mladíkem. Osmnáctiletý tenista totiž ve druhém kole překvapivě zdolal 6:3, 7:6 argentinského favorita Juana Martína del Potra.

Nadal byl světovou jedničkou 141 týdnů, naposledy v červnu 2014. Pokud postoupí do semifinále, sesadí Brita Andyho Murrayho, který kvůli zranění kyčle v Montrealu nehraje a odhlásil se i z příštího podniku v Cincinnati.

Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 4,917.120 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Nadal (1-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:1, 6:2, A. Zverev (4-Něm.) - Gasquet (Fr.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3), Mannarino (Fr.) - Raonic (6-Kan.) 6:4, 6:4, Querrey (USA) - Tsonga (8-Fr.) 6:1, 3:6, 6:4, Čong Hjon (Korea) - Goffin (9-Belg.) 7:5, 6:3, Kyrgios (16-Austr.) - Lorenzi (It.) 6:2 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články