Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nadal zahájil Turnaj mistrů výhrou nad Fishem, trápil se

Londýn – Do letošního tenisového Turnaje mistrů vstoupil po Federerovi s Tsongou i druhý tenista světového žebříčku Španěl Rafael Nadal, který ve svém úvodním utkání porazil Američana Mardyho Fishe ve třech setech 6:2, 3:6 a 7:6. Český zástupce na turnaji Tomáš Berdych se poprvé představí na turnaji pro elitní osmičku až dnes proti světové jedničce Novaku Djokovičovi. Jejich duel uzavře program druhého dne a nezačne dříve než v 21:00 SEČ.

Rafael Nadal
zdroj: AP/ČTK autor: Sang Tan

Druhý tenista žebříčku ATP Rafael Nadal začal duel s Fishem velmi slibně a po dvou brejcích vedl 6:2. Pak ale Fish využíval sebemenší šance zvrátit duel, vycházely mu náběhy na síť a poté, co za stavu 5:2 zahodil čtyři setboly, pátý o game později při vlastním servisu už využil.

Španělský favorit rozhodující sadu zahájil vedením 2:0, pak požádal o krátkou pauzu na toaletu a po úporné bitvě nakonec Fishe udolal až v rozhodujícím tie-breaku. "Hodinu jsem hrál a přitom strašně trpěl. Protože když se necítíte dobře, musíte hodně běhat a pak jsou všechny svaly unavenější než obvykle," uvedl Nadal, jenž netušil, co jeho problémy způsobilo.

"K obědu jsem měl nějaké těstoviny s lososem. Nic zvláštního nebo neobvyklého," řekla bývalá světová jednička. Na kurtu oba tenisté bojovali bez pěti minut tři hodiny a Nadal proměnil až svůj třetí mečbol, neboť předtím v desáté hře dvě šance k ukončení duelu při soupeřově servisu promarnil.

Potíže začal pětadvacetiletý Španěl pociťovat v druhé polovině druhého setu. "A na začátku třetí sady se to hodně zhoršilo. Řekl jsem rozhodčímu, že potřebuju na toaletu. Zeptal jsem se ho, jestli můžu jít při výměně stran. Odpověděl, že mám jít před svým servisem. Proto jsem odešel za stavu 2:0," popsal Nadal neobvyklou situaci.

Desetinásobný grandslamový šampion doufá, že do úterního večerního duelu proti velkému rivalovi Rogeru Federerovi bude v pořádku. "Dělá mi starosti jen pondělní trénink. Dva dny by měly (na uzdravení) stačit," dodal Nadal.

  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články