Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Nadal zabojuje o titul v Bastadu, Zverev v Hamburku

Bývalá světová jednička Rafael Nadal může rozšířit svou sbírku. Po dvou letech si zahraje o titul na turnaji v Bastadu. "Semifinále bylo hodně náročné, mám z postupu radost," těšilo Španěla, jehož ve finále vyzve Portugalec Nuno Borges. O svou první trofej naopak v Gstaadu usiluje Francouz Quentin Halys. Alexander Zverev postoupil do finále turnaje v rodném Hamburku. O zopakování loňského triumfu bude nasazená jednička usilovat v nedělním duelu proti Francouzi Arthuru Filsovi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rafael Nadal po dvou letech znovu ve finále grandslamu

V pátek Nadal zdolal po čtyřhodinové bitvě Argentince Mariana Navoneho a v semifinále absolvoval další třísetové utkání. Ajdukovič, který je ve světovém žebříčku na 130. místě a do soutěže postoupil z kvalifikace, ve svém prvním semifinále na ATP Tour získal úvodní set a také v dalším průběhu španělské hvězdě zdatně vzdoroval. Nakonec uspěl Nadal a může vybojovat druhý titul v Bastadu, kde před 19 lety ve finále porazil Tomáše Berdycha.

Od té doby na švédské antuce nestartoval. Nyní si turnaj vybral k návratu po dvouměsíční přestávce jako poslední prověrku před olympiádou v Paříži. Jeho finálovým soupeřem bude buď Portugalec Nuno Borges, nebo Argentinec Thiago Agustin Tirante.

Od té doby na švédské antuce nestartoval. Nyní si turnaj vybral k návratu po dvouměsíční přestávce jako poslední prověrku před olympiádou v Paříži. Jeho finálovým soupeřem bude Portugalec Nuno Borges.

"Bylo to náročné. Soupeř má jeden z nejlepších bekhendů, co jsem kdy zažil," ocenil Nadal na kurtu Ajdukoviče. "Nastoupil s velkým sebevědomím. Snažil jsem se na něj tlačit. Bylo to hodně, hodně těžké. Ale našel jsem způsob, jak přežít, a jsem po dlouhé době ve finále. Z toho mám velkou radost," řekl Španěl před 131. finále v kariéře.

Zvítězí Zverev v Hamburku?

Sedmadvacetiletý Zverev porazil v semifinále 6:2, 6:4 Španěla Pedra Martíneze. Favorizovaný Němec podal suverénní výkon navzdory zabandážovanému levému kolenu po zranění z Wimbledonu, kvůli němuž si při výměnách stran nesedal.

V neděli Zvereva čeká 35. finále v kariéře, z toho osmé na domácí půdě, a může získat 23. titul. Pátý nasazený Fils nedal šanci Argentinci Sebastiánu Báezovi a zahraje si ve dvaceti letech o druhý titul.

Premiérové finále

Halys, který musel v Gstaadu nejprve projít kvalifikací, vyřadil v semifinále turnajovou pětku Jana-Lennarda Struffa z Německa. V hlavní soutěži zatím ve čtyřech zápasech ztratil jediný set. Berrettini porazil nejvýše nasazeného Řeka Stefanose Tsitsipase 7:6, 7:5.

Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 651 865 eur):

Dvouhra – semifinále:

Borges (7-Portug.) – Tirante (Arg.) 6:3, 6:4, Nadal (Šp.) – Ajdukovič (Chorv.) 4:6, 6:3, 6:4.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články