Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal vyzve na US Open Djokoviče, ve finále je i Williamsová

New York – Tenisový grandslam US Open vyvrcholí stejně jako loni soubojem Španěla Rafaela Nadala a aktuálního lídra světového žebříčku Srba Novaka Djokoviče. Ve finále ženské dvouhry nechybí podle očekávání domácí hvězda Serena Williamsová, která bude o svůj čtvrtý titul z newyorského betonu hrát proti Australance Samanthě Stosurové.

Ilustrační foto

Zatímco Djokovič měl v úvodním dramatickém semifinále namále a proti Rogeru Federerovi, šestnáctinásobnému grandslamovému šampionovi, otáčel zápas ze stavu 0:2 na sety a odvracel dva mečboly, obhájce titulu Nadal měl cestu snazší. Britský tenista Andy Murray mu pomáhal svými chybami a Nadal zvítězil 6:4, 6:2, 3:6 a 6:2.

Britský tenista Andy Murray
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Dva nejlepší tenisté současnosti tak nabídnou na US Open další pokračování strhujících bitev. "Prohrál jsem s ním posledních pět zápasů, všechno to byla finále. Takže favoritem bude on," připomněl Nadal sérii, v níž je i prohrané finále na trávě ve Wimbledonu. Dvakrát letos Djokovičovi podlehl i na tvrdém povrchu a dvakrát také na antuce.

Ženská dvouhra by měla vyvrcholit už dnes (od 22:30 SELČ) i se "znovuzrozenou" Serenou Williamsovou, jež vyřadila světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou po setech 6:2 a 6:4.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Devětadvacetiletá Američanka podle svých slov ležela v únoru na smrtelné posteli, když ji postihla plicní embolie. Společně s nucenou pauzou kvůli pořezané noze přišla o rok tenisového života a před newyorským grandslamem odehrála jen pět turnajů. Dva z nich však vyhrála a na betonu je letos neporažená s bilancí 18:0.

"Jsem moc ráda, že jako Američanka můžu dnes hrát. V den, který je výjimečný pro celé Spojené státy. Moc to pro mě znamená," připomněla Williamsová dnešní desáté výročí teroristických útoků.

Stosurová, kterou Williamsová v srpnu porazila ve finále v Torontu, zdolala německé překvapení Angelique Kerberovou 6:3, 2:6, 6:2 a stala se první australskou finalistkou na US Open po 34 letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články