Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadal vypadl v Basileji a Turnaj mistrů definitivně odřekl

Basilej - Španělský tenista Rafael Nadal po vyřazení ve čtvrtfinále v Basileji oznámil, že půjde na operaci slepého střeva a nebude startovat na Turnaji mistrů. Třetí hráč světového žebříčku upřesnil, že chirurgický zákrok podstoupí 3. listopadu, což pro něho znamená konec sezony. Závěrečný podnik sezony v Londýně začne 9. listopadu. 

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Nadala zánět slepého střeva trápí už několik týdnů. Dosud operaci oddaloval antibiotiky a doufal, že sezonu dohraje. Po prohře se sedmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem se ale rozhodl už nic neodkládat. "Nebudu hrát v Paříži ani v Londýně, nejsem schopen pořádně soutěžit," řekl v Basileji osmadvacetiletý rodák z Mallorky.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion zveřejnil, že nepojede příští týden na turnaj série Masters v Paříži. Pořadatelům se ale omluvil z osobních důvodů a ne ze zdravotních. Otázku Turnaje mistrů nechával stále otevřenou. Jeho strýc a trenér Toni Nadal přitom už v polovině minulého týdne vyloučil, že by mohl v Londýně startovat.

Nadal ztroskotal v Basileji nečekaně už ve čtvrtfinále, kde byl nad jeho síly teprve sedmnáctiletý Chorvat Borna Čorič. Druhý nasazený hráč, jenž v posledních týdnech užívá kvůli zánětu slepého střeva antibiotika, prohrál se 124. tenistou světového žebříčku 2:6, 6:7.

Proti Čoričovi začal Nadal v Basileji katastrofálně a rychle prohrával 0:5. Hrozbu kanára sice odvrátil, první set ale za 35 minut ztratil. Ve druhé sadě se hra vyrovnala, oba tenisté si drželi podání a rozhodl až tie-break. V něm jako první při svém podání zaváhal Nadal a Čorič pak proměnil hned první mečbol.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články