Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Nadal v Acapulcu ztratil v tie-breacích dobře rozehraný zápas s Kyrgiosem

Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal vypadl na turnaji v Acapulcu již ve druhém kole po porážce s Nickem Kyrgiosem 6:3, 6:7, 6:7. Španělský tenista, jenž se v Mexiku na kurty vrátil poprvé po finálové porážce na Australian Open, nevyužil v závěru tři mečboly a nakonec zkrácenou hru třetího setu s Australanem prohrál 6:8.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal nevyužil proti Kyrgiosovi tři mečboly a v Acapulcu vypadl

Nejvýše nasazený Nadal, který v Acapulcu slavil tituly v letech 2005 a 2013, získal první set jediným úspěšným brejkem v zápase.

Ve druhém pak nevyužil v deváté hře čtyři brejkboly a Kyrgios sadu vybojoval v tie-breaku. Šance na prolomení soupeřova podání si Nadal vypracoval i v rozhodujícím setu, ani jednu z pěti ale neproměnil.

Australan, který si v zápase několikrát nechal ošetřit záda, koncovku duelu v dramatické zkrácené hře zvládl a po třech hodinách a dvou minutách mohl slavit. Bilanci vzájemných zápasů s Nadalem vyrovnal na 3:3.

Čtvrtfinálovým soupeřem 72. hráče světa bude další grandslamový šampion Švýcar Stan Wawrinka. "Ohromné. Letos jsem se hodně trápil, takže předvést takovýhle výkon proti nasazené jedničce je opravdu mimořádná věc," radoval se Kyrgios.

Je nám líto, video expirovalo.
V Acapulcu jde dál Wawrinka, v Dubaji Tsitsipas

Soupeře z první pětky světového žebříčku dokázal porazit po více než roce. "Ten zápas mě dobře prověřil, tím, jak jsem bojoval a nechal tam všechno. Dodá mi to hodně sebedůvěry," uvedl australský talent, který mívá problémy s disciplínou a morálkou na kurtu.

O nasazenou jedničku přišla ve druhém kole i ženská dvouhra. Američanka Sloane Stephensová podlehla dvakrát 3:6 kvalifikantce Beatriz Haddadové Maiaové, která poprvé v kariéře zdolala hráčku z Top Ten. Brazilku, která je ve světovém žebříčku až na 172. místě, nyní čeká Číňanka Wang Ja-fan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články