Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nadal už znovu hraje, na kurty se vrátil v Madridu

Rafael Nadal je zpět na kurtech. Po více než měsíční pauze doma v Madridu vyřadil ve druhém kole Srba Miomira Kecmanoviče 6:1, 7:6 a postoupil do osmifinále. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal se v Madridu vrátil na kurty

Držitel rekordních 21 grandslamových titulů narazí v další fázi na Davida Goffina z Belgie.

Vítěz letošního Australian Open a čtvrtý muž aktuálního žebříčku nehrál soutěžní duel od 21. března kvůli únavové zlomenině třetího levého žeberního oblouku. Do prvního utkání sezony na oblíbené antuce měl však Nadal výborný vstup. O tři roky mladšímu Kecmanovičovi povolil v úvodní sadě jen jeden game a dvakrát prolomil jeho servis.

Ve druhém setu už Kecmanovič, kterému patří v žebříčku 32. místo, svého španělského protivníka trápil více. Poté, co duel dospěl do tie-breaku, Nadal získal hned dva body při soupeřově podání a po necelých dvou hodinách hry zužitkoval za stavu 6:4 první mečbol.

Rodák z Mallorky porazil Srba podruhé v kariéře, stejně jako před dvěma lety na tvrdém povrchu v mexickém Acapulcu ve dvou setech. V Madridu útočí na šesté vítězství v kariéře. Příštím Nadalovým soupeřem bude Goffin, který zvítězil nad Boticem van de Zandschulpem z Nizozemska 6:4 a 6:2.

V dalším utkání udolal obhájce vítězství Němec Alexander Zverev chorvatského protivníka Marina Čiliče ve třech setech 4:6, 6:4 a 6:4. Dvojnásobný šampion turnaje se dostal v Madridu do čtvrtfinále popáté, Čiliče porazil posedmé za sebou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články