Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nadal už je zdravý, ale v Melbourne nestačil na Gasqueta

Překvapení na účet světové tenisové jedničky viděli diváci na exhibičním turnaji Kooyong Classic v Melbourne. První tenista světového žebříčku Rafael Nadal na úvod nové sezony podlehl 4:6, 5:7 Richardu Gasquetovi z Francie.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Ju Huanzong

Jednatřicetiletý Španěl v generálce na Australian Open udělal v utkání příliš chyb a výsledek tomu odpovídá. Nadal měl v plánu hrát už v závěru minulého roku na exhibici v Abú Zabí, ale start v Emirátech odřekl a poté se odhlásil i z prvního lednového turnaje v Brisbane. Zdůvodnil to krátkým časem na přípravu poté, co ho v závěru loňské sezony trápilo zranění pravého kolena.  

V duelu s Gasquetem na něm zdravotní potíže vidět nebyly. Do formy, díky níž loni vyhrál dva grandslamy a vrátil se na pozici světové jedničky, však měl podle agentury AP daleko.  

"Byl to dobrý test a dobrý trénink, to je nejdůležitější," uvedl v rozhovoru na kurtu Nadal a potvrdil, že zdravotně se cítí dobře. "Kdyby tomu tak nebylo, tak bych tady nejspíš nebyl. Takže z tohoto pohledu je to dobrá zpráva," řekl šestnáctinásobný grandslamový šampion, jenž bude na Australian Open obhajovat loňské finále.  

Nadalův návrat je dobrou zprávou pro organizátory úvodního grandslamu sezony, kteří v posledních dnech počítají omluvenky hvězd. Kvůli zranění odřekli start Brit Andy Murray a Japonec Kei Nišikori, na obhajobu titulu se po loňském porodu dcery necítí Američanka Serena Williamsová.  

Nejistý je i start dalšího bývalého šampiona Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž letos ještě nehrál kvůli zraněnému lokti. O účasti na Australian Open se chce svěřenec Radka Štěpánka rozhodnout právě po exhibici v Kooyongu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články