Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nadal udolal krajana Ramose a v Monte Carlu slaví desátý titul

Monte Carlo - Rafael Nadal získal rekordní desátý titul na tenisovém turnaji Masters v Monte Carlu a z oblíbené antuky má padesátý triumf. Čtvrtý nasazený Španěl potvrdil ve finále dvou levorukých hráčů roli favorita a krajana Alberta Ramose porazil za hodinu a 17 minut hladce 6:1, 6:3.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Třicetiletý Nadal získal deset titulů na jednom podniku jako první tenista v historii. Padesátkou antukových triumfů překonal rekordní bilanci Argentince Guillerma Villase.

Na turnaji v Monaku, který je po Roland Garros považován za druhý nejprestižnější antukový podnik, si připsal první letošní úspěch a ve 14. sezoně po sobě získá na okruhu ATP alespoň jeden titul. O jeden rok delší sérii má jen Švýcar Roger Federer.

"Byl to úžasný týden na jednom z nejdůležitějších turnajů na okruhu. Hrál jsem dobře, což mi pomohlo, abych zahájil antukovou sezonu sebevědomě," řekl čtrnáctinásobný grandslamový šampion.

"Nejdůležitější pro mne je, abych byl šťastný, když hraju. A když jsem zdravý a konkurenceschopný, jsem šťastný," dodal tenista, jenž má za sebou problémy s koleny a se zápěstím.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal slavil v Monte Carlu rekordní desáté vítězství

Turnajové vítězství, na které čekal od loňského triumfu v Barceloně, je pro Nadala před blížícím se Roland Garros velkou vzpruhou. "Prohrál jsem letos už tři finále, ale s dobrým pocitem. Dnes jsem vyhrál titul, který je pro mne velice důležitý," uvedl.

Nadal v Monte Carlu potvrdil, že se mu ve finálových duelech proti krajanům daří. Ve 14 předchozích zápasech o titul se Španěly ani jednou neprohrál a jeho vítěznou sérii nedokázal přerušit ani o rok mladší Ramos.

Rodák z Mallorky ho ničil topspinovými údery a i ve třetím vzájemném utkání uspěl. Ramos, jenž hrál finále turnaje Masters poprvé v kariéře, ukončil duel dvojchybou.

Svou sbírku trofejí rozšířil Nadal na 70, z podniků Masters jich má 29 - o jednu méně než Srb Novak Djokovič.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 4 301 125 eur):

Dvouhra - finále:

Nadal (4-Šp.) - Ramos (15-Šp.) 6:1, 6:3. Čtyřhra - finále: Bopanna, Cuevas (Indie/Urug.) - F. López, M. López (7-Šp.) 6:3, 3:6, 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy