Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal touží po triumfu na US Open, uspět může i Berdych

New York - Španělský tenista Rafael Nadal si dělá zálusk na titul z US Open. Vavřín z posledního grandslamu sezony světové jedničce ve sbírce chybí a letos má podle sebe i odborníků velkou šanci v New Yorku konečně uspět. Nadal ovšem nebude mít cestu za zkompletováním kariérního grandslamu snadnou. Především se musí obávat svého tradičního rivala Rogera Federera, který už ve Flushing Meadows pětkrát vyhrál a loni prohrál až ve finále. K favoritům patří rovněž domácí Andy Roddick, Brit Andy Murray nebo Srb Novak Djokovič.

A po letech opět i český tenista. Tomáš Berdych prožívá životní sezonu a po semifinále v Paříži a finále ve Wimbledonu se s ním musí počítat. "Nebudu přemýšlet nad tím, že dám semifinále, půjdu kolo po kole," řekl Berdych, kterého za možného šampiona považují třeba Švéd Björn Borg nebo Australan Daren Cahill.

Hlavní pozornost se ovšem upíná na Nadala. "Já bych vsadil na něj," řekl bývalý německý tenista Michael Stich a letošního vítěze Roland Garros a Wimbledonu tipovali i Francouz Henri Leconte a John McEnroe. "Tenhle chlapec je zvíře, a pokud vydrží fyzicky a psychicky ve formě, tak bezpochyby může vyhrát," řekl Američan.


Na rozdíl od loňska je Nadal bez zdravotních komplikací a US Open považuje za svůj velký cíl. "Určitě bude titul z New Yorku jeden z mých úkolů do konce kariéry," řekl Nadal po Wimbledonu. "Mám za sebou dobré léto, pravděpodobně nejlepší v kariéře, bez fyzických problémů, takže se na turnaj těším," řekl Nadal.

Chybí del Potro i Serena Williamsová

Beton na US Open ovšem Nadalovi dosud nesvědčil, nejdále se dostal dvakrát do semifinále. "Povrch je tam rychlejší než ve Wimbledonu, což je na Nadala příliš, a proto si myslím, že nemá šanci uspět," mínil Chorvat Goran Ivaniševič. Po titulu v Cincinnati si opět věří Federer. Vírtěz Australian Open miluje New York, centrkurt Arthura Ashe a má obrovskou podporu místních fanoušků. "Cítím se tam skutečně výborně, a proto věřím, že se mi opět bude dařit," doufal Federer.

V turnaji chybí obhájce titulu Juan Martin del Potro, Argentinec se nestihl dát zdravotně do pořádku. A nepřijede ani ženská světová jednička Serena Williamsová, která si v restauraci pořezala nohu a po operaci se rovněž včas neuzdravila. Nejvýše nasazenou je tak poprvé na grandslamovém turnaji světová dvojka a loňská finalistka Caroline Wozniacká. "Chci si to užít," řekla usměvavá dvacetiletá hráčka, která může ve čtvrtfinále narazit na Rusku Marii Šarapovovou. 

Belgičanka Kim Clijstersová se pokusí obhájit loňský šokující triumf, který získala jen pár měsíců po svém návratu k tenisu. Letos už je jako druhá nasazená jednou z favoritek. "Vím, že dokážu porazit jakoukoli soupeřku, a o to se budu snažit," řekla matka dcery Jady, která na US Open triumfovala rovněž před pěti lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články