Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Nadal smetl ve finále v Indian Wells Murrayho

Indian Wells (USA) - První hráč světa Rafael Nadal vyhrál podruhé v kariéře tenisový turnaj v Indian Wells. V nedělním finále deklasoval čtvrtého nasazeného Brita Andyho Murrayho 6:1, 6:2 a získal třináctý titul z turnajů kategorie Masters.

Murray vyřadil v semifinále světovou dvojku Švýcara Rogera Federera a k finálovému duelu nastupoval s úctyhodnou bilancí 20 výher z 21 letošních zápasů. Dvaadvacetiletý Nadal však nedal o rok mladšímu soupeři šanci a vyhrál hladce za necelých 81 minut. Utkání v silně větrném počasí ukončil čistou hrou při vlastním podání a zopakoval prvenství z roku 2007. 

"Podmínky dnes byly velmi těžké a asi jsem se jim dokázal lépe přizpůsobit. Vsadil jsem na správnou strategii a sehrál velmi dobrý zápas," pochvaloval si Nadal po šestém triumfu nad Murraym z osmi dosavadních vzájemných zápasů. "Možná Andy právě kvůli tomu větru nehrál svůj nejlepší tenis, ale mně se opravdu dařilo. Dobře jsem se pohyboval, nohy jsem za celý zápas nezastavil, a to bylo to nejdůležitější," pokračoval španělský šampion.

Murray: Nejsilnější překážkou byl vítr

Jeho o rok mladší rival uznal, že vítr byl jeho největší překážkou. "V takových podmínkách jsem nehrál už strašně dlouho. Rafa se s tím vyrovnal velmi dobře a vyhrát si zasloužil. Trefoval údery čistěji, neustále si vypracovával lepší pozici než já a zápasu dominoval," uvedl Brit. 

Nadal přitom po skalpu soupeře velmi toužil, Murray jej totiž v posledních dvou utkáních přehrál. "Andy byl jediný elitní hráč, kterého jsem letos neporazil, takže je to pro mě velmi důležité vítězství. I když ještě větší význam pro mě má ten titul," doplnil rodák z Mallorky, který za třiatřicáté turnajové prvenství v kariéře obdržel prémii 605.500 dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články