Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nadal si poradil s Nalbandianem a jde dál

New York - Obhájce titulu Rafael Nadal ze Španělska postoupil na tenisovém US Open do čtvrtého kola po vítězství 7:6, 6:1 a 7:5 nad Argentincem Davidem Nalbandianem. O čtvrtfinále bude hrát s Lucemburčanem Gillesem Mullerem.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Bývalý třetí hráč světa Nalbandian měl skvělý vstup do zápasu a nad favorizovaným Nadalem vedl 5:3. Desetinásobný grandslamový vítěz však dokázal vyrovnat a set získal v tie-breaku.

Výhru si zajistil bez ztráty sady, nicméně ke zdolání Nalbandiana potřeboval dvě hodiny a 39 minut. Nadala zdobila větší přesnost úderů, připsal si 18 nevynucených chyb oproti 60 soupeřovým.

Poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje třiadvacetiletá Němka Angelique Kerberová, jež porazila v duelu 4. kola 6:4, 6:3 přemožitelku Lucie Šafářové Moniku Niculescuovou z Rumunska.

Dvaadevadesátá hráčka světa Kerberová se o postup do semifinále utká s Italkou Flavií Pennettaovou, která v tie-breaku druhé sady utkání s Číňankou Pcheng Šuaj odvrátila čtyři setboly a vyhrála 6:4, 7:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články