Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal si na Djokovičovi v Madridu vylámal zuby

Madrid - Obrovské drama přineslo první semifinále mužské dvouhry, ve kterém Rafael Nadal udolal Novaka Djokoviče 3:6, 7:6 a 7:6. Ve čtyřhodinovém maratonu však světový hráč číslo jedna nebyl lepší a musel odvracet i tři mečboly. Djokovič dominoval úvodním dvěma setům, kdy především při podání nedával Španělovi příliš mnoho šancí. Sám však proměnil jediný brejkbol v prvním setu a to pro něj bylo osudné. Obsazení ženského finále je již po dnešku známe, síly v něm změří světová jednička Dinara Safinová s Dánkou Wozniackou.

Španělský tenista si před zápasem stěžoval na bolest v pravé noze a nechal se po řadě nevynucených chyb v prvním setu ošetřit. Dokázal pak v klíčových chvílích vyhrát důležité míče a nakonec udržel šňůru neporazitelnosti na antuce. Ta přetrvává již 33 zápasů od května loňského roku. Jediné vítězství jej nyní dělí od šestého triumfu v sezoně. Může se zároveň stát prvním hráčem, který vyhraje všechny tři antukové turnaje Masters v jednom roce, poté co v Monte Carlu a Římě porazil ve finále právě Djokoviče.

Světová tenisová jednička Dinara Safinová potvrzuje svou aktuální formu i na turnaji v Madridu, kde dnes postoupila do finále. Po vítězství 6:4 a 6:2 nad Patty Schnyderovou ze Švýcarska se může těšit na třetí finále během tří týdnů. V něm změří síly s Dánkou Caroline Wozniackou. Ta si poradila s někdejší světovou jedničkou Amélií Mauresmovou z Francie po setech 7:6 a 6:3. V první sadě se přitom musela vyrovnat s nepříznivým stavem 3:5 a dvěma setboly své soupeřky.

Osmnáctiletá hráčka už má letos na kontě titul z Ponte Vedra Beach a další úspěšný týden v Madridu ji v pondělí pasuje do role první Dánky v historii, která pronikne do nejlepší světové desítky. "Uvidíme, jak daleko až mohu dojít," uvedla Wozniacká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články