Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Nadal si drží famózní formu i v Acapulcu, v 35 letech zažívá nejlepší start do sezony

Jednadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal postoupil na turnaji v Acapulcu do čtvrtfinále a v 35 letech zažívá nejlepší vstup do sezony v kariéře. Mezi nejlepšími osmi je v mexickém letovisku také Rus Daniil Medvěděv, který útočí na pozici světové jedničky.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nadal září v Acapulcu

Trojnásobný vítěz turnaje v Acapulcu Nadal porazil ve druhém kole 6:0, 6:3 Stefana Kozlova, svého tréninkového partnera ze začátku týdne. O tom, že se jako "lucky loser" dostal do hlavní soutěže, se Američan dozvěděl právě v průběhu tréninkového setu s Nadalem.

Po triumfu na přípravném turnaji v Melbourne a na Australian Open si legendární Španěl připsal už dvanáctou letošní výhru. Dosavadní nejlepší start do sezony prožil v roce 2014, kdy ho po jedenácti skalpech soupeřů zdolal Švýcar Stan Wawrinka ve finále Australian Open.

"Vždycky je důležité vyhrát co nejrychleji, ale nejdůležitější je samozřejmě vyhrát," uvedl Nadal po vítězství za hodinu a čtvrt v horku a vlhku. "Bylo to ve dvou setech, což je skvělé, a budu se snažit být připraven na zítřejší další těžký zápas," dodal čtvrtý nasazený hráč turnaje, jehož příštím soupeřem bude jiný Američan Tommy Paul.

Nadal postupuje vstříc možnému semifinálovému souboji s Medvěděvem, kterého zdolal ve finále Australian Open navzdory nepříznivému stavu 0:2 na sety. Turnajová jednička deklasovala 6:1, 6:2 Španěla Pabla Andújara a ve čtvrtfinále se střetne s japonským kvalifikantem Jošihitem Nišiokou.

Ruský tenista se může stát poprvé světovou jedničkou, pokud v Acapulcu vyhraje či skončí stejně jako aktuální první muž žebříčku Novak Djokovič na turnaji v Dubaji.

Tenisový turnaj mužů v Acapulcu (tvrdý povrch):

Dvouhra - 2. kolo: Medvěděv (1-Rus.) - Andújar (Šp.) 6:1, 6:2, Tsitsipas (3-Řec.) - Wolf (USA) 6:1, 6:0, Nadal (4-Šp.) - Kozlov (USA) 6:0, 6:3, Norrie (6-Brit.) - Isner (USA) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4, Nišioka (Jap.) - Fritz (7-USA) 3:6, 6:4, 6:2, Giron (USA) - Carreňo (8-Šp.) 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), Paul (USA) - Lajovič (Srb.) 7:6 (8:6), 2:6, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články