Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nadal se v Barceloně rozloučil v semifinále, do boje o titul postoupil Thiem

Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Barceloně podlehl v semifinále Rakušanovi Dominicu Thiemovi dvakrát 4:6 a rekordní sbírku 11 titulů z tamní antuky nerozšíří. V Barceloně Nadal prohrál po 18 vítězných zápasech v řadě, naposledy před čtyřmi lety nestačil ve třetím kole na Itala Fabia Fogniniho.

Dominic Thiem
zdroj: ČTK/AP/Manu Fernandez

Agresivně hrající Thiem dokázal v obou setech jednou prolomit Nadalův servis, zatímco sám nabídl turnajové jedničce brejk až v závěrečném gamu. Ze stavu 0:40 se ale dokázal dostat a po více než dvou hodinách proměnil první mečbol.

Třetí nasazený Thiem porazil Nadala na antuce už počtvrté, což kromě něj dokázal už jen Novak Djokovič. Vzájemnou zápasovou bilanci upravil na 4:8. "Vždy, když ho porazím, tak jsem neskutečně pyšný, protože na tomto povrchu je to nejlepší hráč všech dob a porazit ho na antuce je velmi speciální. V minulosti jsme spolu sehráli pár skvělých zápasů a i ten dnešní byl velmi dobrý. Měl jsem víc štěstí, a tak jsem vyhrál," řekl Thiem.

Ve finále se Thiem utká s Rusem Daniilem Medveděvem, který zdolal vítěze turnaje z let 2014 a 2015 Japonce Keie Nišikoriho. Pro Rakušana to bude druhé barcelonské finále, předloni nestačil na Nadala.

Je nám líto, video expirovalo.
Rekordní 11. titul v Barceloně nezíská, na Nadala vyzrál Thiem

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2,746.455):

Dvouhra - semifinále: Thiem (3-Rak.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:4, Medveděv (7-Rus.) - Nišikori (4-Jap.) 6:4, 3:6, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články