Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nadal se pokusí zdolat Djokoviče v grandslamovém finále

Melbourne - Potřetí za sebou má grandslamové finále dvouhry mužů stejné obsazení. Ve Wimbledonu i na US Open se loni radoval z titulu srbský tenista Novak Djokovič a Španěl Rafael Nadal odešel z kurtu poražen. Třetí dějství se odehraje v neděli v Melbourne na Australian Open a favoritem je znovu Djokovič.

Loni se s Nadalem střetl celkem šestkrát, vždy ve finále a všechny zápasy vyhrál. "Psychická výhoda je na mé straně, protože se mi proti Rafovi loni tolik dařilo," řekl svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy. "Ale začínáme novou sezonu, jsme v jiné situaci a on měl den odpočinku navíc," dodal.

Nadal hrál semifinále, v kterém porazil svého rivala Švýcara Rogera Federera, už ve čtvrtek. Djokovič v pátek strávil na kurtu skoro pět hodin, než porazil v pěti setech Brita Andyho Murrayho.

Podle Nadala ale není Djokovič ve velké nevýhodě, když má na odpočinek o den méně. Španěl při svém triumfu na Australian Open v roce 2009 hrál v semifinále přes pět hodin, měl jen den volna a Federera přesto ve finále porazil. "Stihl jsem se dát do pořádku, takže si nemyslím, že je to nějak šíleně nefér," řekl Nadal.

Djokovič měl ve čtvrtfinále problémy s dýcháním kvůli alergii. I v semifinále vypadal po druhé sadě vyčerpaně, ale vydržel až do konce. "Na konci vypadal v perfektní kondici, pohyboval se přímo fantasticky, takže je těžké si představit, že ho to bude omezovat," uvedl Nadal.

Sám hraje se zavázaným kolenem, ale ani na jeho pohybu nebylo během turnaje vidět žádné omezení. Finále tak bude velkou fyzickou bitvou. "Nadal je bojovník, má minimum slabin a je hladový po titulu stejně jako já. Proto se dá těžko předpovědět, jak se zápas vyvine. Nechme se překvapit," řekl Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články