Nadal se odhlásil z Roland Garros, v Paříži si nezahraje ani Kyrgios

Roland Garros bude po dlouhé době bez svého velikána. Rafael Nadal se kvůli zranění kyčle ze svého nejoblíbenějšího Grand Slamu odhlásil. Čtrnáctinásobný šampion na pařížské antuce nechyběl od svého debutu v roce 2005.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Další osud sezony nechal Nadal otevřený. Kariéru zatím nekončí, předpokládá ale, že rok 2024 bude jeho posledním. "Momentálně nejsem schopný Roland Garros hrát. Vzhledem k tomu, co pro mne ten turnaj znamená, si dovedete představit, jak těžké to je. Nemám v úmyslu hrát tenis ještě pár dalších měsíců," uvedl.

Šestatřicetiletý Španěl, který během kariéry získal rekordních 22 grandslamových titulů, má na Roland Garros z 18 startů impozantní bilanci 112 výher a jen tří porážek. Vloni získal na své oblíbené antuce trofej navzdory chronickým problémům s chodidlem.

V letošní sezoně Nadala zdravotní problémy vyřadily hned v úvodu. Na lednovém Australian Open vypadl už ve druhém kole a od té doby léčí zranění levé kyčle.

"Člověk nikdy neví, jak se věci vyvinou. Příští rok ale bude pravděpodobně můj poslední a chci si ho užít," prohlásil a dodal, že proto si nyní chce dopřát čas a zcela se uzdravit. Nevyloučil, že se vrátí až v září po US Open.

Australského tenistu Nicka Kyrgiose vyřadilo z Roland Garros zranění chodidla, které utrpěl na začátku května během loupežného přepadení. Původně se předpokládalo, že důvodem jeho neúčasti na pařížském grandslamu jsou potíže po lednové operaci kolena, jeho agent Daniel Horsfall dnes ale informace upřesnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články