Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadal se obává, že se nestihne připravit na US Open

Montreal - Bývalý první tenista světa Rafael Nadal se obává, že se kvůli problémům s koleny nestihne připravit na blížící se US Open. Poslední grandslam sezony, který španělský hráč jako jediný ještě nevyhrál, začne na betonu v New Yorku 31. srpna. "Ve hře je hodně faktorů, ale budu se snažit, abych byl připraven. Nejvíc mi ale záleží na tom, aby byla moje kolena v pořádku," řekl Nadal.

Nadal má s koleny dlouhodobé potíže a od konce května, kdy překvapivě vypadl ve čtvrtém kole Roland Garros, kvůli nim nehrál soutěžní zápas. S tréninkem znovu začal teprve nedávno. "Jakmile budou v pořádku, budu moci naplno trénovat a také hrát bez nervů na turnajích," uvedl Nadal, který by se měl na kurty vrátit příští týden na turnaji v Montrealu. "Bude to ale těžké, protože jsem dva měsíce nehrál zápas," dodal. 

Podle Nadala může za jeho zdravotní potíže nabitý kalendář ATP. "Chápu, že nikdy nebude pro všechny ideální. Ale začínat sezonu 1. ledna, když předtím skončíte 5. prosince, není nejlepší," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články