Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Nadal prohrál v Paříži první zápas v kariéře

Paříž - Španělský tenista Rafael Nadal rekordní pátý titul za sebou na Roland Garros nezíská. První hráč světa dnes ve čtvrtém kole nestačil na Švéda Robina Söderlinga, kterému nečekaně podlehl po setech 2:6, 7:6, 4:6 a 6:7. Na pařížském grandslamu, kde vládl od roku 2005, prohrál Nadal první zápas v kariéře. Naopak v ženské dvouhře pokračuje první tenistka světa Dinara Safinová v suverénních výkonech. Ve čtvrtém kole porazila domácí Aravane Rezaiovou 6:1 a 6:0 a v dosavadním průběhu pařížského grandslamu ztratila pouhých pět gamů. Ve čtvrtfinále se třiadvacetiletá Ruska utká s Viktorií Azarenkovou z Běloruska, která vyřadila obhájkyni titulu Anu Ivanovičovou.

Pětadvacátý nasazený Söderling se o překvapení postaral už v prvním setu, který vyhrál 6:2. Stal se totiž prvním hráčem po dvou letech, který dokázal na Roland Garros uhrát s Nadalem alespoň sadu. Naposledy se to před ním povedlo ve finále v roce 2007 Rogeru Federerovi.

Nadalova neporazitelnost na Roland Garros skončila po 31 zápasech, v nichž před dnešním duelem dvaadvacetiletý rodák z Mallorky ztratil pouhých sedm setů. Čtyřiadvacetiletý Švéd si díky prvnímu vítězství nad Nadalem v kariéře zahraje poprvé grandslamové čtvrtfinále. Všechny tři předchozí zápasy se španělským tenistou prohrál, přestože předloni s ním na trávě ve Wimbledonu svedl pětisetovou bitvu.


Z turnaje vypadla obhájkyně titulu Ivanovičová

Pro osmou nasazenou Srbku Ivanovičovou je vyřazení ve čtvrtém kole s Ruskou Aravane Viktorií Azarenkovou druhým nejhorším výsledkem na Roland Garros v kariéře. Naopak turnajová devítka Azarenková prošla do čtvrtfinále na grandslamu úplně poprvé.

Safinová na cestě do čtvrtfinále ztratila jen pět gamů, což je druhý nejlepší výkon v historii turnaje. Lepší byla ve stejné fázi Roland Garros pouze Mary Piercová, která před patnácti lety ztratila během čtyř zápasů o game méně. "Jsem opravdu překvapená, že to je jen pět gamů. Ale není to špatný pocit a doufám, že bude ještě dlouho pokračovat," řekla Safinová.

Do čtvrtfinále prošla také slovenská tenistka Dominika Cibulková, která tak zaznamenala největší úspěch na grandslamu v kariéře. Dvacátá nasazená hráčka porazila přemožitelku třetí hráčky světa Venus Williamsové Maďarku Agnes Szavayovou 6:2 a 6:4. Dosavadním maximem dvacetileté Slovenky byla účast ve čtvrtém kole letošního Australian Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články