Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Nadal přetlačil ve finále Djokoviče a má v Římě už desátý titul

Střet tenisových velikánů na turnaji v Římě vyhrál ve finále Rafael Nadal. Španělský tenista triumfoval ve věčném městě už podesáté a vylepšil vlastní rekord v počtu titulů. Ve finále porazil 7:5, 1:6 a 6:3 světovou jedničku a obhájce prvenství Srba Novaka Djokoviče.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal potvrdil dominanci na antuce proti Djokovičovi i v Římě

Čtyřiatřicetiletý Nadal do zápasu nevstoupil dobře a v prvním setu prohrával už 0:2. Skóre však otočil a ujal se vedení 1:0 na sety. Druhou sadu pro sebe ale za 44 minut získal Djokovič.

V rozhodujícím setu Nadal odvrátil za stavu 2:2 dva brejkboly a poté sám sebral soupeři servis. Vedení 4:2 už druhý hráč žebříčku dotáhl k vítězství a desátému titulu, kterým vylepšil vlastní rekord římského turnaje.

Djokovič se v závěru soutěže musel vyrovnat s náročným sobotním programem, kdy strávil na kurtu pět hodin. Kvůli pátečnímu dešti s denním zpožděním dohrával čtvrtfinále s Řekem Stefanosem Tsitsipasem a poté ve třech setech porazil domácího Lorenza Sonega. Nadal si v semifinále za hodinu a půl poradil s Američanem Reillym Opelkou.

Nadal, který Djokoviče v Římě porazil ve čtvrtém z šesti vzájemných finále, si připsal 36. titul z turnajů série Masters a vyrovnal rekord třiatřicetiletého srbského rivala.

Celkově Nadal zaznamenal 88. titul a ukázal, že je ve formě před blížícím se French Open, kde bude bývalý první hráč světa usilovat o 14. titul. Pařížský grandslam odstartuje 30. května.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži (dotace 2,082.960 eur):

Dvouhra - finále:

Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 7:5, 1:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Mektič, Pavič (2-Chorv.) - Ram, Salisbury (5-USA/Brit.) 6:4, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články