Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal překvapivě skončil ve Wimbledonu již ve 2. kole

Londýn - Španělský tenista Rafael Nadal vypadl na trávě ve Wimbledonu již ve 2. kole. Dvojnásobný vítěz turnaje a letos desátý nasazený hráč podlehl Němci Dustinu Brownovi ve čtyřech setech 5:7, 6:3, 4:6 a 4:6.

Dustin Brown a Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

"Není to konec světa. Je to smutný okamžik, ale takový je sport. Život jde dál a moje kariéra taky," řekl bývalý první hráč světa Nadal. Podle svého trenéra a strýce Toniho Nadala hrál špatně. "Měl velmi špatný forhend," řekl Toni Nadal.

Nadal v posledních době v All England Clubu nezáří. Po titulech v letech 2008 a 2010 (v roce 2009 nehrál) a finálové účasti v roce 2011 nedošel dál než do 4. kola. Před třemi lety ho ve 2. kole zastavil Lukáš Rosol, další rok vypadl dokonce už v 1. kole, loni v osmifinále a nyní znovu ve druhém kole. Všichni poslední čtyři přemožitelé Nadala z Wimbledonu v době zápasu patřili k hráčům žebříčkově daleko za Španělem.

Rosol byl stý na světě, Belgičan Steve Darcis 135., Australan Nick Kyrgios 144. a nyní Brown 102. "Nevím, jestli se ještě dostanu na úroveň z let 2008 nebo 2010 nebo 2007 nebo 2006 nebo 2011," uvedl Nadal. "Mám samozřejmě touhu se na tu úroveň zase dostat. Musím na tom dál pracovat, ale nevím, jestli se to povede," řekl Nadal.

V loňské sezoně ho trápila záda, měl problémy se zápěstím a na konci roku musel na operaci se zánětem slepého střeva. Letos nehraje v oslnivé formě. S Brownem, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, prohrál Nadal i druhé vzájemné utkání v kariéře. "Měl jsem štěstí, že jsem s ním vždy hrál na svém nejoblíbenějším povrchu," řekl Brown.

Před Wimbledonem porazil Nadala rovněž na trávě, a to loni v německém Halle. Brown hrál odvážně, střílel vítězné míče z každé pozice, celkem jich měl 58 a snažil se výměny ukončovat na síti.

"Tenhle povrch umožňuje, aby podobní hráči měli s tímto stylem šanci uspět. Já jsem nepodával dost dobře a po prohraném prvním setu jsem byl pod tlakem," řekl Nadal. Zápas Brown završil při třetím mečbolu třináctým esem. "Proti Rafovi musíte vždy hrát jen svoji nejlepší hru. Pomohlo mi, že jsem ho předtím porazil a že jsem neměl co ztratit a mohl hrát uvolněně," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články