Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nadal porazil na US Open Mullera a je ve čtvrtfinále

New York - Druhý tenista světového žebříčku Rafael Nadal po nucené pauze zaviněné deštěm porazil na US Open Lucemburčana Gillese Mullera a postoupil do čtvrtfinále. Španělský obhájce titulu vyhrál 7:6, 6:1 a 6:2, přestože ve středu, kdy byl zápas přerušen, prohrával se soupeřem 0:3.

Ilustrační foto

Nadal se ve čtvrtfinále utká s domácím Andym Roddickem, který porazil 6:3, 6:4, 3:6, 6:3 Španěla Davida Ferrera. Jejich zápas byl po dvou gamech v úterý přerušen, to stejné se opakovalo ve středu. Ani dnes se duel neobešel bez komplikací a za stavu 4:2 pro Roddicka kvůli problémům s povrchem na kurtu Louise Armstronga byl znovu zastaven a musel se dohrát na jiném dvorci.

Na US Open se začalo hrát po dvoudenní pauze. Kvůli dešti byl zrušen kompletní úterní program a ve středu dovolilo počasí odehrát jen patnáct minut ze tří zápasů.

Po výhře 6:2, 6:3 a 6:3 nad Američanem Donaldem Youngem prošel do čtvrtfinále také Brit Andy Murray. Čtvrtý nasazený hráč tak zaznamenal druhý nejlepší výsledek na US Open v kariéře. V roce 2008 si sice v New Yorku zahrál o titul, pětkrát však nepřešel přes čtvrté kolo.

České tenistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou grandslamový triumf z letošního Roland Garros nezopakují. V New Yorku prohrály ve čtvrtfinále 4:6 a 5:7 s Vaniou Kingovou z USA a Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu. Česká dvojice po prohraném úvodním setu dokázala ve druhé sadě za stavu 4:5 odvrátit první mečbol a vyrovnala. Poté při servisu Hradecké vedly 40:0, ale zápas nakonec ztratily.

"Škoda, že jsme to po odvrácení mečbolu nedokázaly otočit. Byla tam šance, ale udělaly jsme víc nevynucených chyb," řekla Hradecká, kterou na US Open čeká ještě semifinále smíšené čtyřhry s Františkem Čermákem. Jejich soupeřem je argentinská dvojice Gisele Dulková, Eduardo Schwank.  Čtvrtfinále bylo konečnou i pro další český pár Barbora Záhlavová-Strýcová, Iveta Benešová, který nestačil na domácí dvojici Liezel Huberová, Lisa Raymondová. Američanky postoupily do semifinále po výhře 6:1 a 6:4.

V ženské dvouhře postoupila do semifinále trojnásobná vítězka Serena Williamsová. Americká tenistka porazila Rusku Anstasiju Pavljučenkovovou 7:5 a 6:1. Její soupeřkou bude světová jednička Caroline Wozniacká, která si poradila 6:1, 7:6 s Němkou Andreou Petkovicovou a může tak stále pomýšlet na první grandslamový titul v kariéře. Ve čtvrtfinále uspěla také Australanka Samantha Stosurová, která si poradila s druhou nasazenou hráčkou a loňskou finalistkou Věrou Zvonarevovou dvakrát 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články